Julpynt

Julen närmar sig. Igår så tog vi fram alla julsakerna. vi hade 4 st ljusstackar som alla var söndriga. Så totalt 2 st stjärnor är upphängda. Hahaha. Fick även upp julgardiner och tomtar i fönstrena.

Idag är Gabriella 3 månader och hon ska till BVC för att vaccineras, mätas och kolla längden.

Pontan flörtar lite diskret.

Igår knackade det på dörren. Det var en liten kille som ville sälja nåt? Det var gubben som öppnade, så jag hörde inte riktigt. Gubben kommer in i rummet och visar vad han har köpt. Han tyckte så synd om den lilla killen som stog och vred sig och pratade blygsamt vi dörren så jag tror inte han kunde med och tacka nej ;).
♥ Du har ett hjärta av guld kärleken :) ♥

Kram Cissi


Kalas.

I söndags hade vi kalas för Pontan. Här visar han upp sin radiostyrda bil han fick. Spelar underbar musik med discolampor som blinkar.


Leker med ballongerna och Niklas.


mys

Bella bus blev trött och somnade hos farmor.

mor och far

Idag har jag varit i doplokalen och när gubben kommer hem ska vi träffa prästen. Sen ska han plocka ner låderna med alla julsaker så jag kan börja röja här hemma. Denna veckan kommer bli fullspäckad!

Kram Cissi


Ny barnvagn

Nu har jag köpt mig en barnvagn. Satt och letade på blocket. Men även denna gången blev det en ny.  Blir bara till det bättre. Kan vända sittsen fram och tillbaka. Tar inte stor plats i skuffen. Liggdelen är JÄTTE stor, om man gämför med dom tidigare vagnarna jag haft. Kan låsa framhjulen nu när vintern kommer. och Bella värkar gilla den.


Gubben tyckte jag skulle låta plasten sitta kvar. Han menade att jag byter vagn så ofta så det tar väl inte lång tid innan jag ska köpa en ny ;) hehe.

Idag blir det kalas för Pontus :).

Ha en trevlig söndag.

Kram Cissi

Pontus 3 år

Igår fyllde våran älskade Pontus 3 år. Vi tänkte att vi skulle varta uppe tidigt, typ halv 6 så vi kunde sjunga för han. Men inte... Klockan 05.00 vaknade Pontus och ville kolla barntv i vårat rum...
Men han blev lika förvånad endå när vi kom och sjöng för han.
Han fick en bilbarna och här visar han stolt upp sina bilar: Mamma ta kort på dom ;)

Så igår lekete vi med bilar, Vi sparkade lite boll


Han fick även bestämma mat och då blev det Mc Donalds. 

På kvällen sitter vi och glor lite tv, så frågar jag Pontus: Men vi har ju inte ätit någon tårta än (förutom på morgonen) Vill du ha det? :-Nej jag vill ha apelsin. Det har han inte fått från mig...

Imon blir det kalas så idag blir det till att förbereda. Gubben ska på Flipper sm så det blir bara jag och barnen hemma.

Kram Cissi


Vad händer?

Igår hällde jag juice i kaffet. Sen åkte jag och lämnade Pontan på dagiset och tog svängen om affären samtidigt. När jag sen kommer hem och börjar plocka undan i sonens rum får jag syn på hans smörgås från frukosten??? NEJ!!! JAg har skickat iväg sonen till dagiset utan att se efter att han ätit upp. klockan var då över 11 så lunch hade dom redan haft på dagiset, så jag kunde inte ringa dit och be dom ge han någon macka eller nåt? Aja, gubben kommer hem och jag berättar om min fruktansvärda morgon. Han skrattar och säger: Jag gav Pontan smörgås innan jag åkte. Vilken lättnad....

Denna dagen började inte så mycket bättre. Tänker inte ens berätta det för det är så fruktansvärt PINSAMT!!! Var dock inget som rörde barnen ;).

Idag är sista dagen som pantan är två. Imon är han en stor kille :-).
Hjälper mamma med frukosten. stekt potatis och ägg!

Hon är så rolig Bella bus. Ligger hon och pratar lite för sig själv, sen blir hon trött och bara slocknar.


förberädde maten igår för idag. HÖR OCH HÄPNA: LAX! Ni som känner mig vet att fisk är absolut ingen favorit. Fiskpinnar max. Men så hittade jag ett recept med vitt vin och lite annat. Så jag la fisken i marinaden igår och idag åker den in i ugnen. Om det blir nåt bra av dehär får vi se.

Blir lite bakning på schemat idag. Sockerkaka till tårtbottnen, kanelbullar och eventuellt kakor. Vi får se.

Kram Cissi


Namnsdag

Igår rund 14 tiden hörde jag en bil köra upp vid huset? Kollar ut genom fönstret och ser blombuds bilen.  Igen? Samma kvinna som förra gången: Blommor till Cecilia Herkules.
Var älsklingen som skickade blommor och choklad med ett grattis på namnsdags kort i. Första gången någonsin han gjort det. KÄRLEK...

Har varit och handlat och fyllt upp lite idag. Tror jag ska baka lite kanelbullar när Pontan kommer hem.  Inför dopet ;).  Ska även baka en tårtbotten inför fredag då Pontus blir en stor kille. Hela 3 år.

Skulle behövt städat igentligen men... orken.... kommer antagligen göra det..... som vanligt.....

Kram Cissi


Drömmen om blocket....

Igår fördrev jag lite tid på blocket.. Snacka om att dom har allt att sälja. Man får sån insperation till att göra om hemma! Man får även insperation till att börja rännsa hemma, men inte så mycket att man verkligen gör det ;).
Mina hjärtan:

Pontan är på dagis idag så det är endast jag och Gabriella hemma. Fick en ny tele igår så det blir att ligga och wordfuela och bebisgosa hela dagen ;)
Har även träffat Berit idag :) Då mår man alltid kanon!
Idag är första dagen i resten av mitt liv!

Kram Cissi

helgen

I lördags var Lea här och fikade, tjötade och spelade lite biljard. En myskväll.


Igår var vi hemma hos Pontans och Bellas Farmor och Mats.



Kram Cissi


Lördag

Idag verkar det som om alla är uppbokade utom vi. Blir till att lägga tid och ork på hemmet ;).
Brosan matar syrran:

Efter det kröp vi ner och skulle sova lite middag ;)

Men Bella ville inte sova hehe. Hon blev lite arg. Ser ut som om hon ska nita Pontan.

Hon har nu börjat greppa sina saker :). Även äta på dom.


Ha en trevlig helg :)

Kram Cissi


lite blandat

Det blev inget bloggande igår. Jag slappade till mig. Var iaf på kalas i onsdas för Rasmus och David.
Kolla in söt ungen. Jag vill bara pilla lite ;)

Efter denna veckans gap, skrik ,slag och riv i brösten har jag insett att min bröstmjölk inte räker till! Hon har blivit som hysterisk och jag jag fått ge henne ersättning och hon har då somnat på en gång! Så nu blir det till att variera.

Vi var ju lediga igår så Pontan fick själv välja kläder. Här är resultatet:


Jobbarbyxerna givetvis! Inga stumpor, stor favoriten svampbob på linnet, matchat med en grå slips! YES! Vilken stil ikon hehe.

Jag kan göra dig stolt mor! Blommorna lever än!

Var hemma hos gubbens mormor idag jag och barnen. Vi hämtade dop klänningen som Monica har graverat in namn och dopdatum på. Blev kanon!

Ikväll blir det räkor, kärlek och mys till en film!

Kram Cissi


kläder för väder!

Igår invigde Pontan sin nya overall och vinterskorna!

Först vägrade han ta på sig den för han skulle ha på sig jackan han fick av rasmus. Men vi gick halva vägen var. Han fick behålla kläderna som han hade på sig om han tog på sig overollen och då gick det bra. Detta bar han under:

sockar fick han dock ta på sig. Ja, om dom andra barnen kommer som spindelmannen och prinsser till dagis kan Pontan komma i arbetskläder ;). När vi kom in på dagisgården såg han alla andra barnen som också hade overoll, Då hux flux älskade han sin overoll. Kanske går lättare imorgon då.

Såhär glad var Gabriella igår:


Jag måste köpa mig en vinterjacka. Fryser ju ihjäl om det ska vara så kallt som det var igår på morgonen. -3 hade vi.

Idag ska vi till Rasmus på kalas. Idag blir han 5 år. Så ett jätte stort grattis Masmus som Pontan säger ;).


Kram Cissi
©


recept

Igår hade jag en sån dag som ALLA föräldrar ibland får med sina barn. En dag i ren panik! Pontan bara gnällde och lyssnade inte för fem öre och Gabriella bara skreck... En dag i frustration....
Skönt att båda barnen vaknade på bättre hummör idag :).

Idag ska jag göra nåt jag aldrig gjort förut! Dela med mig av något så enkelt och gott recept som:
pasta gorgonzola och fläskfilé.

1 fläskfilé ca 500 gram
1 paprika, färg väljer du själv efter smak.
150 gram gorgonzola
5 dl grädde
ca 300 gram pasta
salt
peppar

börja med att skära upp paprika köttet och gorgonzolan i mindre bitar:

Stek köttet och lägga i kryddorna! När köttet har fått färg läger du i paprikan ett par minuter så den får lite färg, sen lägger du i grädden och sist men inte minst gorgonzolan. Låt det stå och koka i några minuter så att osten löses upp och det blir en krämig sås. glöm inte att koka pastan så den tajmar in såsen. Jag fuskade med lite såskulör då jag tycker maten ser godare ut med lite färg i.

Blanda sedan ihop pastan och såsen och WOLLA:

En snabb, enkel, fet och fruktansvärt god pasta!
Man kan även slänga i champinjoner, lök, bacon m.m. låt fantasin flöda!
Vill man ha den lyxiare varianten tar man oxfilé iställer för fläskfilé.

Nu vet du vad du får till middag älskling ;).

Kram Cissi


Fars dag.

Igår var det alla pappors dag. Så POntan och Bella hade liten present till pappa. En t-shirt fick han. Bara det att jag tyckte dom såg så små ut, typ tjej modell? Så jag köpte en XXL. Han fyller inte riktigt ut den hehe. Stakarn.
Men åandra sidan har han lite å tränna upp sig till ;)

Givetvis var jag hos pappa och fikade med:)

Bus hos mormor.

Snart dax för det årliga pepparkaksbaket hos mormor.

Här sitter jag gott. En liten stund efter sov jag gott :)

Nu var det måndag och en ny vecka väntas.

Kram Cissi


Ladies night.

Vilken kanonkväll! Den startade med dunder och brak i ett fullsatt skandinavum, kanske fanns en eller två platser över vad vet jag? Knökat var det iaf. Jag och Lea var givetvis där!


Brolle. Storfavoriten igår! Både jag och Lea ställde oss frågan: Varför är du ihop med en modebloggare? Han ska ju ha en bondebrud!

Det hände nåt vajsing med kameran igår. Jag fick inte till bilderna alls som ni kanske ser:

Lite naket blev det allt:


Vad fick då schowen för betyg: Den började riktigt bra, men mot slutet så tyvärr blev det för mycket känslor. Martin läste nåt brev om en tjej som blivit misshandlad, m.m. och jag tycker inte det passade in på något sätt. Man blev berörd men det hörde inte till detta forumet tycker jag personligen. Sen var det på tok för mycket Martin och alldeles för lite Frank! Dom hade gjort nåt med lets dance och frank och det var inte häller riktigt lyckat. Jag tror man kan göra det lite roligare med Frankan ;).
Så av CCCCC Får den: CCCC.

Nästa år har vi bestämt att vi ska sitta längst fram, så då måste vi vara ute i tid med biljetterna!

Efter schowen hamnade jag och Lea på Glow. Var där för ett par årsen med gubbens jobb och det enda jag kommer ihåg är att baren ligger i mitten och det är hyfsat dansgolv. Så jag frågade vakten vad det är för musik och hur dansgolvet var, eftersom jag inte riktigt kom ihåg. Han låvade guld och gröna skogar, men vad han glömde säga var är att det endast är 30 + där inne! Så jag och Lea var yngst. Vi hade ball ändå med tanterna.

Tror jag var hemma lite över 3 inatt. Klockan 06.00 står Pontus någon centimeter från huvudet och frågar: Sovit gott mamma? mmmm.

Vid 10 tiden var jag uppe ur soffan som jag fick ligga på inatt! Man ska inte sova i samma rum som bebisar när man druckit alckohol.Förstår inte varför jag inte la mig i gästsängen på övervåningen? aja, jag somnade lika gott endå ;). Började rensa i pontans rum. Och vad hittade jag bland hans leksaker? Visst inte bara jag som går och småäter. Tyckte dom tog slut fort:

Bella bus börjar bli riktigt rund och go nu ;)


Idag är det fars dag så grattis till alla er pappor där ute!

Kram Cissi


leklandet

Igår var vi i leklandet med Familjen Axelsson Ranta.
Gullit att både Melissa och Gabriella fått på sig likadan kläder :)


Lite blandat:



Pontus var lite rädd i början för att gå genom tunnlarna, men tillslut så:

KOlla in stilen:

Helgalna ungar!

Åt en underbar tomatsoppa! Hemmalagad och allt! Pontan åt pannkakor med grädde och sylt.

För att få med oss vildingarna hem fick vi muta med glass. Funkar alltid ;)


Ikväll väntar ladies Night och en massa öl!

Kram Cissi

imorgon smäller det

Laddat till tusen. Imon brudar är det dax!

Kommer bli hur ball som hälst! Har ju inte vait ute på över 1 år. Lea får ta det lite lungt med mig så jag inte blir alldeles för kansig :S. Vet ju inte vad man tål riktigt.

Gårdagen blev en hemma dag :). Fast ni vet vad jag menar, städ, tvätt lek m.m.
Idag ska jag och barnen träffa Molly,Malin och Melissa på Leklandet. Barnen ska få leka av sig :). Och vi får antagligen springa efter hehe.


Kram Cissi


lusselängder

Igår passade jag på att baka medans Pontan var på dagis. Har ju fått tag på mammas hämliga recept. Nu delar hon med sig till barnen ;). Det märks att det är ett gammalt recept. Kolla in dunkarna. Fick byta från liten till jätte stor!

Bella satt snällt och kollade på.



Det blev en hel del. Gud vad goda dom blev :). Efter att jag bakat blev det en sväng till Frölunda torg och sen förbi på jobbet. Hade även en träff med Berit.
Berit är en person som varit i mitt liv sedan innan sommare. En väldigt viktig person för mig :).
På kvällen hämtade jag även mor och far som varit på Cinderellabåten.
Har haft ett par fullspäckade dagar och behöver lite slappar tid med barnen.

Kram Cissi


Gårdagen var kaos!

Först upp med barnen och köra mor och far till tåget. Sen Pontan till Dagis, därefter till syrrans salong för att göra håret. Sen apoteket för att sedan ta mig till MVC. När jag kom hem blev det laga middag och *pust* äntligen sätta mig ner....Haha trodde jag ja! Bakade lite muffins och sen lägga barnen. Pontus ville dock inte gå och lägga sig. Så han gjorde precis som sin pappa. Spände upp musklerna ;)

Ser ni att jag lyckades få ett kort där gubben ligger i soffan med mysbyxor. Utan att jag har tvingat han att ligga där. Det är inte ofta!

Tack syrran. NU kan jag äntligen dra handen genom håret utan att fastna... Ja så illa var det! Gött att få bli ompysslad lite ;) Snygg blev jag med!

Idag ska Pontan iväg till dagiset igen. Jag ska förbi jobbet och låna utskrivaren. Måste ta ut biljetterna till Ladys night som är nu i helgen *L*. Ska bli skit kul..

Kram Cissi

Åter igen en lugn dag...

Gårdagen blev inte så lugn som jag trodde. Fortsatte med tvätten, disken, ränsa Pontans rum och rensade Gabriellas Garderob. Allt som var förlitet. Snacka om att hon växt. En del av kläderna är endast använda 1 gång.
konstigt nog gillar Gabriella att ligga på skötbordet. Ögona är öppspärrade och hummöret på top! ;) hehe.

Trött liten Bella..

Vi bakade även kladdkakemuffins igår. Vet inte om ni ser det på Pontans mun, men dom var VÄLDIGT goda ;).

Idag väntar ett fullspäckat schema. Hoppas jag inte glömmer nåt...

Kram Cissi


Lugn dag.

Igår skulle varit en slappar dag. Trots det gjorde jag tvätten, disken, gick och småplocka efter barnen plus frosta av frysen. Jag hade mor och far på besök, Tack för blommorna mamma. Sen åkte vi till syrran och lekte. När vi kom hem hade Pontus fått med sig en full bil med leksaker... Som julafton för han. Tack Syrran och Rasmus.

Men Rasmus fick ett fint rum.

Cawboy Pontan! Så lik son mor ;).


Pontus har fått en verktygshylla som ska stå i garaget när han är ute och grejar med sin pappa.

Gud vilken lugn dag jag hade igår ;)

Kram Cissi


playdate

Igår var Malin, Melissa och Molly här. POntus och Molly var hel galana som vanligt ;).
Här är vi som är otroligt lika våra mammor.


vildingarna.


Idag ska vi hem till gammel mormor Monica och fira henne. Ska även lämna dopkläningen till henne så hon får sy in Gabriellas namn och datum.

Kram Cissi

dansparty

Igår hade jag och Pontus dansparty som han kallar det. Han har en ny favoritlåt som spelades hela gårdagen.

Jag har försökt få in han på dansbandslinjen, men det är nog mer pop och rock på han!
bakade muffins igår.

Nu väntar vi på Molly, Malin och Melissa.

Kram Cissi

Vilken dag.

Gjorde inget annat än att flänga runt igår fram och tillbaka. Pontus skulle till dagis, jag behövde handla, skulle till MVC och besikta bilen.

MVC- gick inte alls. Så jag fick en ny tid nästa vecka. Besiktningen gick alldeles utmärkt! Så skönt. Och handlat fick jag gjort med :). Var och handlade nytt städmatrial till hemmet. Jag var hellt säker på att jag hade en skruvad svabb och inte klick! Men givetvis när jag kommer hem så är det en klick.... Blir så trött på mig själv ibland... Får lösa det idag så jag kan städa lite här hemma.


Nu kommer gnäll Cissi:
Såg Kalla FAkta igår. Sonen tillhör ju en av dom som fick åka till akuten och sy. Tycker fruktansvärt synd om pappan som blev av med sin son. Vilken jävla förskolelärare!!! och rektorn ska vi inte prata om!!! Blev så arg igår när jag såg det! Visst man kan inte förebygga allt, men att lämna barnen ENSAMA? Det är väl något man som förälder förlitarsig på att dom inte ska göra? Är det inte därför vi har barnen på dagis?
Dom drar ner på pedagogerna och antalet skador på barnen ökar. Och dom förstår inte varför? Allvarligt? Säger inte det sig själv?

Sen så tycker inte jag det är passande med fröknar som går i kjol och urringat! Ni ska för guds skull ligga på golvet och leka med våra barn! Ge pedagogerna arbetskläder! Såg detta ett flertal gånger under sommaren.

Jag är nöjd med dagiset Pontus går på. Personalen är underbara. Att Pontus fick sy var för att Pontan var för vild och sprang in i bordet ;). 
Har gnällt klart nu ;).

Nu blir det städ, bakning och lek med barnen. Imon kommer Molly och leker med Pontus.

Kram Cissi
©

Tusen tack alla kollegor.

Stog och lagade mat igår när det knackade på dörren? Var runt fem tiden. Blev lite fundersam på vem det var som kom för gubben knackar ju inte när han kommer hem. Så jag öppnade dörren och där står en kvinna som säger: Blommor till Cecilia Herkules. Jag blev alldeles paff? Vem har skickat blommor till mig? 
Så jag öppnar och läser på kortet att det är från mina underbara kollegor.
Tusen tack!



Såhär grann var min son igår.

Ja kul hade vi iaf. Tur att dom gör pennorna så det blir lätt att få bort.
Jag pratade även med prästen igår så nu är dopet bokat och klart! Nu är det bara alla förberedelser som ska göras. Tur att man har en mamma som tvingas hjälpa till ;).

Idag ska jag iväg med Pontus till dagis, sen ska jag till MVC och efter det handla.

Kram Cissi

sjukling

Hade en fruktansvärt jobbig natt i sön-mån. Hade sån huvudvärk och rethosta. varje gång jag hostade kändes det som om att ögona skulle ploppa ur... Inte en enda tablett hade jag hemma häller. Men det var bara till att paddla sig ur sängen. Pontus skulle till tandläkaren.
Gick hur bra som hälst. Han satt i mitt knä och åkte upp och ner i tandläkarstolen. Han gapade stort så hon såg bra. Vilken underbar tandläkare... Gabriella satt på golvet i barnstolen och skrek. Så tandläkaren satt och gungade henne med foten samtidigt som hon undersökte Pontus. Så när vi gick hade Gabriella somnat om igen ;). Inga hål och det såg jätte bra ut *phu*. vilken tur. 1 1/2 år kvar tills nästa gång.

Pontus ska ju göra allt själv nu mera. Men det är inte alltid som det blir jätte bra!
 
Tur att tandäkaren inte ser detta!

Idag är första dagen på länge som inte har några planer... Jag behöver inte ens gå utanför dörren ;). Kanske gör det för Pontus och Bellas skull om det blir roligare väder.

Kram Cissi

RSS 2.0