Träningsvärk!

Som väntat hade jag fruktansvärt ont i min kropp igår. Men det var underbart att veta att det var pga. träningen! Gabriella har gjort rekord på att sova! Matade henne vid 20.00 igår och så vaknade hon 01.30. Sen somnade hon om för att vakna vid 06.00. Nu ligger hon fortfarande och sover. Jag och Pontus väntar på att hon ska vakna så vi kan åka och handla lördagsmys :).

Har fått hem brev från kyrkan. Måste ju ha dop för Gabriella. Vet inte hur vi ska planera in det än. Mitt i Julruschen!

Incheckningar på facebook:
Positivt eller negativt? För min del Givetvis positivt. Hur dåligt mår man inte när man ser alla inchekningar på gymen dagligen. Det är ju skit bra. Snacka om att det peppar andra. Var längesen jag kände mig så motiverad! Så tack alla ni rediga som får oss lata att må ännu lite sämre!


Ha en trevlig helg.
Kram Cissi


torsdag

Det första spinningpasset på 1 år.
Jag parkerar Gabriella snyggt brevid cyklen. Hon ligger och sover så sött. Och hoppar upp på hojen och börjar rampa för glatta muggar! Svätten börjar rinna på en gång, törsten kommer snabbare än väntat och jag känner mig så fruktansvärt otrännad så det är pinsamt! Jag tittar in och speglen och ser min svettiga runda kropp och tänker: Vad har du gjort med den? Sen sneglar jag ner på Gabriella som fortfarande sover och tänker: Det var fan värt dom extra kilorna och trampar som aldrig förr. Det värsta är när passet är över och jag ska gå av så fortsätter benen att trampa ett tag, sen ska jag ställa mig upp och jag känner hur röven fastnat på saden och vill inte gå av.... När jag väl lyckat ta mig av cyklen känner jag hur benen bara darrar, detta var värre än väntat! Tar en iskall dusch och känner mig stolt som tog mig igenom det. (benen är fortfarande darriga) Men nu ska jag bara klara av att hämta sonen. Det gick givetvis bra :).
Ska bli kul och se om jag kommer upp ur sängen imorgon? 

Så såg dagen ut:

  1. Sonen på dagis- check
  2. Diskmaskinen urplockad- check
  3. Tvättat- check
  4. spinningpass- check
  5. ammat- check
  6. förberätt maten- check
  7. hämtat sonen- check


Så vad ska man göra nu då? Känner mig riktigt präktig idag! Har massor av tid över :)

Igår var jag och mamma ute i skogen. Fann som vanligt en massa svamp. Mammas stora problem: Vad ska jag göra av den? Hehe. Tror det gick bra för gubben som hade båda barnen själv för första gången. Gabriella hade bara sovit en liten stund.

Kram Cissi


Svamp

Igår när vi kom hem efter att vi hämtat Pontus gick vi ut och spakade boll. Var ju kanon väder ute. Passade även på att grilla. Nu börjar snart den mysiga tiden med tända ljus och soppa :). Det är ju mindre än 3 månader kvar till jul.

Gabriella sover gott i bilstolen.

Idag ska jag och mamma ut i skogen om det inte börjar regna. Har ingen lust att bli dyngsur och förkyld igen!!! Hoppas att all svamp inte har frostat bort bara ;). Har ju varit en del kalla nätter.

Kram Cissi


Föräldrarmöte

Idag är Pontus på dagis. Var hur pinsamt som helst när jag lämnade han.... Öppnar dörren och ser anslagstavlan där det står stort och tydligt: Glöm inte föräldrarmötet 26/9 kl.18.00....  VAd tror ni jag och gubben lyckats göra?. Givetvis... Men det blev nog så för han är ju bara där på tis-tors sen har vi långhelg och helt lyckats förtränga det. Hoppas att dom mailar ut informationen med. Det brukar dom göra. 
 
Jag och Gabriella har varit på BVC och handlat. Viktökningen på henne var endast 120gram, men det är inget att oroa sig över. Hon gick upp så mycket i början att det nu börjar stabilisera sig ;).

♥♥♥54 cm, 4520 gram KÄRLEK och imon 4 veckor♥♥♥


Jag är fortfarande snörig, men mycket bättre. Hoppas det försvinner tills på torsdag så kanske man kan ta en promenad med Malin.

Kram Cissi

Sjuk


Igår var svärmor och Mats på besök. Gammelmormor blev dålig och stannade hemma.
Syskonkärlek :)

Idag verkar det som om jag blivit sjuk. täppa och halsont.
Så det blev sängliggandes för min del.

Kram Cissi

 


LÖrdag

Igårkväll satt vi och kollade på tv:n när gubben sa till sonen att dom behövde raka sig. Jag tog det hela som ett skämt. Men dom gick in i badrummet och så hör jag hur trimmen går igång. Ja det blev ganska så bra. bara 1cm kortare än när jag gör det...

När klockan var 20.00 igår så låg båda barnen och sov, gubben dammsög och jag låg på soffan och skulle kolla fångarna på fortet. Tyckte det verkade lite skumt. Men det hela uppenbarade sig på morgonen då gubben sa att han försovit sig? Han skulle ut och åka fyrhjuling.

Idag kommer Pontans och Gabriellas farmor och gammel mormor på besök.

Kram Cissi

lördag

Allt med tiden som går så börjar Gabriella vara vaken mer och mer. Nu har hon även provat babygymet.

Men även här blev jag trött.

Grabbarna är på affären så jag passar på att fräscha till mig och möta lördagen :).

Kram Cissi


på promenad genom stan

Pontus hade fotografering på dagiset igår. Barnen var så fina med skorter och klänningar på dagiset :). Även Pontan hade skortan på sig.
Efter jag lämnat Pontus på dagis var jag på BVC med Gabriella. Hon går upp som hon ska. Passade även på att gå en promenad genom kunsbacka när jag ändå var där. Gick i 1,5 tim. Tummen upp ;).
Gabriella provade sin gunga.

Men ganska så snart satt hon och sov hehe.

Pontus var överlycklig när han fick prova både tejpen och saxen, eller klipp klippen som han kallar den ;).


Idag är det Fredag. Så inget dagis för Pontus idag.  Vi får se vad vi ska hitta på.

Kram Cissi

gårdagen

Idag är Pontus hemma med. 48 timmar efter sista spyan säger dom.
Igår blev plattan klar. Pontan hade givetvis första parkett när lastbilen anlände.

Det här går bra :)

På kvällen hade vi familjemys. 
 
Idag är Gabriella 3 veckor. Behöver jag säga att tiden springer iväg?
Imon ska jag till BVC imon och se vad hon väger. det är alltid lika kul. Sen ska vi och träffa Malin och Melissa. Ska ut på en liten promenade medans dom stora barnen är på dagis hade vi tänkt. Så lite tur med vädret hade inte varit fel.

Kram Cissi

Sjukling

Pontan är sjuk. Igår låg han hela dagen i sängen. Han drack 2 st vällingflaskor, tyvärr spyddde han upp dom. Fick gå upp vid 12 på natten och ta hand om han. Stackarn. Så han blir sängliggandes idag med.

Idag ska vi gjuta plattan (tror jag det heter). Eller vi och vi det blir nog mer gubbarna hehe. Jag får glatt så brevid och ta lite kort ;).

Jag måste komma igång med träningen. Så jag tog upp med gubben att en crosstrainer skulle inte vara fel. Han började bara skratta och fråga om den också skulle stå och damma. Så jag antar att det inte blir nåt med det. Får skaffa mig ett gymkort istället.

Nu blir det att tvätta spylakan och sprita av huset!

Kram Cissi

Sportdagen.

Igår hade vi en riktig "hemmadag". Fasten vi var och handlade en snabbis. Pojkarna var ute och spelade fotboll på dagen och efter maten blev det hocky/bandy inomhus.  Kul att Pontus visar ett intresse. Hoppas det håller i sig bara tills han blir lite större. När Pontus sov middag tog jag och gubben oss ett biljardspel. Man glömmer av att man har det när det står på övervåningen.Det enda som vi inte gjorde var spela flipper. 
Så det blev en sportdag skulle man kunna säga ;).

Det gav vinst på bingolotto för första gången. Blev en ny bingolott och 2 sverigelotter. Det var på tiden!

Jag satt och jämförde kort på Pontus och Gabriella när dom är små. Dom är så lika.


Idag behöver jag städa hemma.... Nu ligger båda barnen och sover och jag har inte hjärta att dra igång dammsugan så jag får vänta lite.

Kram Cissi

Skogen

Igår var jag och barnen hos mamma och hälsade på. Gubben var på travet. Så vi bestämde oss för att ta en sväng i skogen. Och allt går om man bara vill!

När vagnen inte kom längre så blev det att gå till fots.

I sommras lyckades jag och mamma hitta ett ställe med små trattkantareller. Nu är det som en äng av dom. Så det enda vi behöver göra är att gå dit med påsar och fylla på!  
Synd bara att varken jag eller Gubben äter dom.
Här är resultatet:

Efter det kollade vi hästarn hos mamma. Lyckades få 7 rätt! Inte alla som lyckas med det. Tyvärr var utdelningen kass men det var fortfarande roligt :).
Snacka om att Pontus somnar på så konstiga sätt.

Gabriella har lyckats använda napp för första gången. Men den är ännu lite för stor.

Idag ska jag greja lite här hemma, sen ikväll blir det bingolotto :).

Kram Cissi

Fredag

Solen skiner och fåglarna kvittrar. Ser ut att bli en kanon dag.
Endast jag och barnen hemma idag. Andreas är på begravning †
Så det blir att klä på oss och gå ut en sväng.
Det har tydligen varit kallt inatt. Det har dock inte jag märkt av. sovit som en stock. Igår hade jag min första "skrikiga" kväll. Hon höll på från klockan 15.30 till ca 21.00. Jag tror hon hade lite ont i magen. Hon låg och "knorrade". Måste varit något jag ätit. Men efter många om och men och mycket mat och rapar så somnade hon och sov till klockan 01.30. Sen fortsatte det som vanligt. Var 4 timma ungifär.

En nybaddad kille som inte vill gosa med sin mamma!


Pontan kom in i sovrummet imorse. Han ställde sig brevid mig och frågade: Har du sovit gott mamma ♥. Han har blivit så stort :).

Har fått hem alla min foton nu. Dom blev kanon! Nu ska jag och gubben komma överns om hur dom ska hänga bara.

Trevlig helg!
Kram Cissi

Torsdag.

Även idag hoppade sonen upp ur sängen och skulle till dagis.
Ryggsäcken har han med sig varje dag. I den packar han ner katten snutten och nappen. Han har med sig det tills dom ska sova middag.

Han blev överlycklig när vi kom till dagis och dom precis skulle cykla. Och Viggi var där idag med (Pontus kompis).
Superwoman bara växer och växer.

Har fått hem mina kort som jag framkallade. väntar bara på det jätte stora. Så nu måste jag planera in IKEA en dag. Måste ha fotoramar.
Nu blir det till att greja lite här hemma innan man ska och hämta sonen igen.

Kram Cissi

Onsdag

Pontan hoppade upp ur sängen idag och sa att han skulle till barnen och leka. (dagis). Så våran morgon gick väldigt bra. Jag och Gabriella åkte till bvc och även där var allt bra. Sen gjorde vi ett besök till kollegorna. Jag hann inte mer än komma in genom dörren så började alla åhhh. hehe. Första gången jag var ute med henne hos folk. Så allt gick bra, det enda man ska komma in i är planera resorna och ammningen ;).

Idag är Gabriella 2 veckor. Tiden går alldeles för fort...

Igår skulle jag och mamma har varit och plockat svamp, men tyvärr tillät inte vädret det. Blir antagligen på lördag istället.

Kram Cissi

besök

Igår var morbror och Nathalie på besök.

Nathalie och bebismys.

Mormor och morfar var också här.

Har nu varit och lämnat lilleman på dagis. Äntligen ska han få leka av sig. Tror han kommer vara helt slut när han kommer hem igen. Han har ju inte riktigt samma tempo när han är hemma.

Ska ut och plocka svamp med mamma idag om vädret tillåter. Är ju storm ute för tillfället.

Kram Cissi

vilodagen.

Söndagar är den obligatoriska vilodagen. Då står bloggen stilla. Det är den dagen man ska lägga all energi på familjen :).
Far och son. Lika som bär!

Mummintrollet :)

I förra veckan skickade jag in foton på framkallning. Blev endast 348st på en vecka. Och då skickade jag inte in alla. Snacka om att man tar mycket kort.
Imon börjar Pontan dagis igen. Så då drar vardagen igång. Upp tidigt ;). Ska även på BVC besök och se så Gabriella går upp som hon ska.

Kram Cissi

Kära läsaren.

Bloggen har ökat med det dubbla i läsaren på en väldigt kort tid. Verkar som om ju mer bilder jag lägger ut desto fler läsaren. Kul att se att intresset är så stort.
Idag har Gabriella tagit sitt allra första dopp och brosan är med och hjälper till :).

Pontan


Idag blir det tacos mys. Kram Cissi


♥Årsdagen♥

Igår hade vi våran årsdag. Det blev en middag hemma med oxfile, 3 st pepparsåser, sparris och gratinerad potatismos. Vi kommer vid ett senare tillfälle att göra något på tumanhand för att fira våran dag ;).
Vad är en årsdag utan rosor.

Farmor och Mats var här på besök. Så det var första gången dom träffade Gabriella. Och lyckligt nog var hon vaken nästan hela tiden.

BVC besöket gick jättebra. Har samma barnmorska som med Pontus. Underbart.

Ser ut att bli kanonväder, så idag tar jag med mig barnen ut och sparkar lite boll.

Kram Cissi


♥Störst av allt är kärleken♥

Idag har vi haft 10 underbara år tillsammans.







♥Jag älskar dig♥
♥Kärlek♥


♥Gabriella♥

Under ett par dagar har min familj provat på namnet Gabriella och dom har nu bestämt sig för att det blir det. Storebror kallar mig för Bella då han inte kan uttala det :).
Idag är jag 1 vecka gammal :)


Pontan hjälper till med disken. Nu håller vi på att få han helt blöjfri. Inga problem än så länge. På natten får han dock ha blöjan på sig. Men inte om vi ska någon stans på dagarna eller hemma.

Imorgon kommer BVC på hembesök. Dom var aldrig på det när Pontus kom så det ska bli spännande. Kul och se om hon går upp som hon ska. Efter det ska Pontans och Gabriellas farmor och Mats komma på besök. Dom har inte vågat komma tidigare då farmor kännt sig dålig.
Nästa vecka drar vi igång med  15 tim/veckan på dagis för Pontus. Tror han saknar lekandet med alla barnen.

Kram Cissi


bebismys.


Man har blivit bortskämd med en bebis som sover. Jag hoppas inte hon får för sig nåt tokigt och börja byta vanor ;). Precis var fjärde timma vaknar hon och vill ha mat. Det är tillochmed så att jag vaknar innan henne för att vänta på att amma.
Här är jag med mammas "gammla" tröja på mig.

Finns det nåt goare än bebismys :)

Pontus ska hålla och gosa med henne hela tiden.


Nu ska vi bara hitta någon bra fotograf så vi kan ta nya familjekort :)

Kram Cissi


Besök

Igår hade vi lite folk på besök.
Här träffar jag min mormor för första gången.

Här är jag och morfar.

moster Bettan och Peter

Här är jag och kompisen Melissa.

Här är världens stoltaste storebror.


Kram Cissi


och så kom lillasyster.

2011-08-31, kl:20.57, 3335 gram, 50 cm.
Förlossningen gick bra trots att det gick fort.
Här är jag: Pontus lillasyster som ännu inte fått något namn.
puss på dig lillasyster.

familjegoss

mor och dotter

Nu är jag hemma för första gången utanför mammas mage :)

Kram Cissi


RSS 2.0