hemma för vård av barn.

Igår ringde dom mig ifrån dagis och sa att Pontus var sjuk. Han har ingen feber och näsan rinner? Sen har han bajsat löst? Och han är sur och orkar inte med alla aktviteter!  Ja jag åker och hemtar hem han. Näsan rinner inte och han bajsar senare på dagen hårt!!! Jag har sagt till dom flera gånger att när en tand är påväg blir han lös i magen. Näsan har runnit på han i 2 veckor nu så det är inget nytt. Och han var i full gång här hemma. Inte trött ett dugg!!! Vad är det med dagispersonalen egentligen? Jag har hört av flera kollegor att dagisfröknarna ringer mer än gärna för att få det så lungt som möjligt!

Så vi fck stanna hemma idag med för att dom inte ska ringa så jag får avbryta på jobbet igen. Jag har pratat med barnavårdcentralen som säger samma sak som mig. Om en tand är pågång kan barnen få, rinning i näsan, feber, lös i magen, trötthet. Man tycker personalen borde vara medveten om detta!

Det börjar närma sig Påsk och ikväll när gubben kommer hem ska jag åka och handla lite mat. Skönare att göra det ensam och så får Pontus en heldag inomhus.

Jag ska nog påsk pynta lite här hemma nu.

Kram Cissi

Någon har snott min reg. skylt.

Jag blir så förbannad! Först på morgonen kör jag rakt i en översvämmning med bilen. Den klarade sig tack och lov. Åker och lämnar Pontus och bilen här hel och ren! Åker upp till Eklandaskolan på besök. Men vad får jag se när jag senare parkerar utanför kontoret. Någon j...el har snott min registrerings skylt! Det var ju bara att ringa Polisen som skickar ner mig till mölndals polishus, där jag får sitta och vänta i 30 min för att få en tillfällig skylt så jag inte får böter. Jag blir så förbannad!!! Ingen bra dag för mig idag.

Men dagen slutade bra endå då Lea kom upp på en fika. 
Nu ska Pontan lägga sig och jag ska slappa framför tv:n.

Kram Cissi

Föräldrarmötet.

Föräldrarmötet gick bra. Mamma satt barnvakt och hade med sig en stor chokladkanin till Pontus. Tyvärr får han inte äta hela så jag har varit där och nallat *L*.

Idag skulle jag suttit barnvakt åt mina systersbarn. Men hon blev akut magsjuk igår stakarn, så jag och gubben fick en lugn lördag. Imorse körde jag och Pontus in mamma och pappa till stan. Dom skulle på tur mässan. Påvägen dit stannade vi till hons bonden och köpte blandfärs och marinerat kött *mums*. Jag tror inte man kan få bättre kött än vad man får där. allt är ifrån deras egna gård och så färskt allt är. Så det marinerade köttet ska gubben ut och grilla och så ska han grilla potatis i folie. Beanessås och sallad till det. Ååå vad gott. Eventuellt ett glas vin till.

Blandfärsen köpte mamma tills på påsk då vi ska göra hemmagjorda köttbullar. Ska iväg och handla i veckan inför påskmiddagen. Jag hörde att handel planerade att gå i strejk så man får nog vara tidigt ute så man inte missar hela påsk bordet.

Nu kurrar magen dax för mat!

Kram Cissi


Pontus har fått dagisplats!!!

Yes nu har han äntligen fått en dagisplats, men då tänker ni? Går inte han redan på dagis?
- Jo men i innerstaden Kungsbacka, efter sommaren förflyttar vi han till Älsvsåkers förskola. Mycket närmre och Bättre.Förhoppningsvis får han fler vänner i området nu.

Idag gick det stora flyttlasset på jobbet och oj vilket fint kontor jag får nu :). Kan inte bli så mycket bättre.

Nu blir det kolla efterlyst efter det så däckar jag nog. Är skit trött och har fortfarande ont i min kropp.

Måste bara citera från Cilla (ny arbetskollega)
- I mitt nästa liv ska jag bli appotekare. Man behöver inte vara glad eller trevlig!
Kunde inte göra annat än skratta. *L*

Imon bär det av på föräldrarmöte.

Kram Cissi


Jaha då har man ont i hela kroppen.

Jag var ute på fältet idag. Det var länge sen det blev en heldag så intensiv. Man har ju varit ute och hjälpt till men det blir ju bara några timmar här och där, men nu var det värkligen en heldag. Känns som om man har haft ett riktigt tufft träningspass.

Idag var första dagen som Pontus inte blev ledsen när jag lämnade han. Kanske börjar gå över nu.

Snart är det påsk och då ska riset upp. Ihelgen ska jag vara barn vakt åt mina kära systerbarn. Pontus kommer vara såå glad:). Han tycker det är kul att leka med dom.

Idag blir det desperate housewives :)

Kram Cissi


Föräldrarmöte.

På torsdag ska jag och Andreas på det första föräldrarmöte någonsin. Ska bli kul att träffa alla föräldrarna.
Pontus var på dagis idag. Han är mycket bättre nu i snoken. Men fröken sa att han hade hostat lite idag. Men han är pigg och har ingen feber. Han vaknade bara en gång inatt. På Pontans dagis har dom färg tema på  veckorna. Som denna vecka är det färgen blå, så på onsdag ska barnen ha blåa kläder på sig. Nästa vecka är det gul, passar ju bra till påsk. hehehe, synd bara att han inte har några gula kläder men jag får vel klä ut han till en påskgubbe.

Nu kollar jag på Håkans bar. Pontan har somnat på soffan och gubben kollar på hocky. Jag tycker han är för skön Håkan. Lite lätt snurig och förvirrad. Ser underbart ut att vara i solen. Nu längtar man efter sommaren.

På jobbet har jag fullt upp.Håller på att packa. Jag ska flytta mitt kontor till en annan lokal. Så har man en massa annat som måste göras samtidigt. Bara en massa strul. Tiden räker inte till.

Jag har varit lite dålig på att lägga upp nya bilder men det är påväg.

Måste bara berätta. Jag satt och spanade runt inne på fecan och kollar på min moster sida. Hon skriver att hon varit ute med min kusin och övningskör och att det gått jätte bra. Då svarar min kunsin följande.
- Kunskap är makt.
Jag tror hon kommer bli någon politiker av något slag. hahahaha.



Kram Cissi

Jobbig natt.

Pontus har blivit snor förkyld. Näsan har runnit hela natten. Han fick sova mellan mig och Gubben inatt. Han vaknade ungifär varannan timma och bara gall skrek. Hoppas det går över snart. Det blir så jobbit på natten. Både för han och oss.

Igår kollade vi på film och myste. Jag bakade blåbärspaj och gjorde friterad banan med glas. *mums*


Idag blir det att ligga hemma så Pontus får vila upp sig

Kram Cissi

Lördag

Pontus vaknade vi 04.00 så det var bara till att gå upp och göra välling. Sen somnade han om och vi sov till 8 tiden. Gubben gick upp och gjorde frukost och jag fick ligga kvar. Ska snart kasta mig in i duschen och så får vi se vart denna dagen leder.

Igår kollade vi let´s dance och tyvärr åkte Willy ut. Jag hejade på honom. Jag tycker han har gjort en stor utveckling sen första gången.

Igår var en liten stressad dag igen. Jag satt på mötestecknik hela dagen och det skulle sluta kl 16.00 men drog över på tiden. tror det slutade vi 16.15. Jag fick springa till bilen och i full fart köra mot kungsbacka då jag skulle hämta Pontus. Jag ringde till Andreas som i sin tur ringde till Nicklas som var i kungsbacka redan. Så Nicklas och Mathilda fick springa in och hämta han och vänta på att jag skulle komma. Det löste sig som tur var men man blir så irritera när det dra ut på tiden, speciellt när det är fredag...

Kram Cissi

Stress.

Ja ni kanske undrar varför det under en längre tid har stått still här? Jo för våra dagar har ändrats totalt.
När jag slutar kl 16.00 åker jag till Pontans dagis och hämtar han, Sen åker vi hem och gör middag. Sen lägger jag all tid åt Pontus för att vi inte träffas så mycket längre. Han somnar ju så tidigt nu när han går på dagis hela dagarna.
Sen så orkar inte jag slå på datorn efter det för jag är helt slut då. Igår somnade hela familjen med kläderna på framför tv kl 20.00. Jag vaknade till vid 21.50 och väkte Andreas så han fick elda lite så vi fick upp värmen i huset. Känns som man inte träffas längre. Men nu är det snart helg och då blir det familje tid så det står härliga till!

Förutom all denna stress så har vi det fint. Alla är friska och glada. Kassler i ugn och ris står på menyn idag. Alldeles strax klart *mums*. Ett recept som kommer ifrån svärmor.

Pontus blir fortfarande ledsen när jag lämnar han på dagis. Han ska bara klättra upp i min famn igen. Men det har blivit mycket bättre och fröknarna tror inte det dröjer så länge innan det går över.


Kram Cissi

Fel låt vann!!!

Hur i h.....e kunde hon vinna melodifestivalen. Hon var kass. Man boy skulle vunnit. Vi har bäddat våran egen grav nu. Vi kommer hamna sist i år igen....

Jag sa det redan när programet drog igång, hon kommer vinna för hon är så tråkig. och det stämnde.. Samma sak förra året. Malenas låt var helkass. Usch vilket dåligt hummör jag blir på nu.

Idag vet jag inte vad jag och Pontus ska hitta på. Kanske åker och träffar någon eller åker och handlar. Gubben ska greja med badrummet så han lär vi inte se mycket av idag.

Kram Cissi


Ullared

Imorse åkte jag till Ullared. Jag blev tvungen att köpa nya gardiner då gubben slog upp väggen. Nu ser det bättre ut. Jag köpte även en lampa till vardagsrums bordet.
Gubben och Pontan stannade hemma så jag fick en dag för mig själv. Jag köpte lite kläder med så det blev inte bara inredning.

Igår låg jag och Pontus och kollade på Let´s dance och Gubben var på flipper träff. Jag låg och väntade på att Pontan skulle somna så jag kunde äta chips med dipp. Ja vänta och jag vänta så kom gubben hem och Pontan hade fortfarande inte somnat. Vid 10 tiden somnade Pontus och jag så det slutade med att det inte blev något fredags mys för mig. Får ta det idag ihop med Melodifestivalen istället.

Nu sover Pontan och jag ska förbereda lite för maten, idag blir det kött med sås och ris.

Kram Cissi

Sura miner.

Även idag var det sura miner från Pontus när jag skulle lämna han. Han vaknade lika tidigt imorse igen. Vet inté vad som har flygit i han. Men det hade gått jätte bra endå. Han sov 2 gånger. Ena gången i vagnen när dom var ute på lekplatsen och andra gången låg dom i sovrummet efter maten. Då låg han och höll om dagisfröken som höll på att somna för det var så mysigt. Hehe vilket charmtroll han är.

Han har fått en egen perm på dagis där dom redan nu har satt in bilder som var ifrån dom första dagarna på dagis. Kul att se. Personalen är jätte trevlig så det känns trygt och bra när jag lämnar han.

Igår bakade vi rulltårta och hade besök av Molly och Malin.
Så här ser det ut nu. Tänk hur det ser ut om 80 år hehe.



Kram Cissi


Dagis

Idag gick det inte lika bra. Pontus vaknade påtok för tidigt och ville inte somna om. Så han var trött och grinig hela morgonen, när jag skulle lämna han på dagis började han stor grina. Sen när jag kommer och ska hämta han så står han och leker men så fort han får se att jag är där så springer han fram till mig och börjar gråta. Ingen bra dag för Pontus idag. Hoppas det går bättre imon. Men det hade gått bra när dom skulle sova middag, Jag var lite orolig att han inte skulle vilja somna.

Här försöker  han göra pussmun.

Idag var Malin och Molly på besök. Mycket trevligt, Jag fick snabbt och lätt slänga ihop en rulltårta så vi kunde fika.

Kram Cissi

Första glasspinnen.

Igår fick Pontus sin allra första glasspinne. Så här såg det ut.


Efter glassen hjälpte han mig med tvätten.

Inskolningen på dagis går jätte bra. Han har inte visat några sura miner alls. Imon ska han sova middag på dagis så vi får se hur det går. Igår när jag kom och skulle vara med när han åt så hade han somnat i vagnen när dom var ute, så han satt och sov hehe. Idag åt dom fiskbullar med potatis och grönsaker och han hade ätit jätte bra sa dom. Skönt det. 

Kram Cissi

Strejk.

Som ni märkt har jag inte skrivit något på ett par dar. Detta på grund av inlägg som inte godtas.

Vad har då hänt?
Pontus inskolning går jätte bra. Idag blev han ledsen när Andreas skulle hämta han. Pontus ville vara kvar hehe.
Vi får se hur det går nästa vecka när jag ska lämna och hämta. Hoppas det går lika bra :).
Nu är Andreas och köper en film och handlar pizza. Det blir fredags mys. Vi har mått konstigt hela familjen denna veckan så det ska bli skönt med lite helg nu.

Nu har vi börjat planera inför påsk. Vi ska fira det med min familj. Vi hade inget julfirande då mor och far var i gävle, syrran med familj var på annat håll och det var vi med. Så nu slår vi till med en familjemiddag. Vi har inte bestämt hos vem vi ska vara hos än, men det spelar inte så stor roll. Alla har plats så det räker :).

Vi måste försökaplanera lite semester i helgen. Dax att lämna in önskemål på jobbet. Skönt att sommaren börjar närma sig, det har ju varit kanon väder dom senaste dagarna. Synd bara att man sitter inlåst på ett kontor.


Trevlig helg
Kram Cissi

Första dagen.

Idag var första dagen på dagis för Pontus.Både jag och Andreas var med. Vi han inte mer än att ta av han ytterkläderna så sprang han in och började leka. Gud vad skönt. Hoppas att det håller i sig. Resten av veckan ska Andreas åka dit själv med Pontus.

Middan hos svärmor igår var riktigt gott. Idag hade jag beställt korvstroganoff av gubben. Och han lyckades riktigt bra. Skönt det är nu när han gått hemma och fixat maten. Man blir lätt bortskämnd.

Nu blir det att smälta maten med lite playhous disney chanel ihop med Pontan.

Kram Cissi 

RSS 2.0