Julafton

Igår kom tomten. Pontus fick så mycket paket att han tillslut tröttnade på att öppna.

Och tomten fick en kram varje gång.

Kusinerna.

Mat

Vad händer på golvet?


Den stora frågan är: Hur många hus hade tomten besökt innan han kom till oss? Han sluddrade lite tycker jag :). Men han fick snapps endå.

Pontus nya traktor.


Idag blir det en lugn dag. Ev åka lite skridskor. Pontus fick ju det av tomten igår. Han fick även en Pota. Så nu har tomten bestämt att blöjan ska bort.

Kram Cissi

Julgran.

Igår sågade gubben ner granen och familjen pyntade den.
Här har vi pappa och Pontus

Kolla in konsentrationen på Pontus.

och så hänger han alla kulorna på samma gren.

Granen ser fortfarande lite naken ut?


Nu väntar jag på att gubben ska komma hem så jag kan åka och handla.

Kram Cissi

Gårdagen.

Igår var jag och Pontus hemma hos mamma och bakade pepparkakor. Då passade det perfekt för Pontus att vara tomte.

Här har vi mormor och Pontus.

Pontus som bakar själv hehe. Hamnar mest i magen.

Kusinerna äter glass.

Alla tre kusinerna

Efter att vi bakat ett tag kom jag på att vi inte har något pepparkakshus? Så jag improvoserade lite och fick ihop ett tillslut. Jag ställde det på en bricka i köket ihop med lite pepparkaks grisar,granar och en bil. På morgonen smiter Pontus ut i köket tar stolen mot köksbänken och klättrar upp. Han lyckas få i sig alla pepparkakor. Och om man tar sig en titt på huset så fins även där bit-märken.


Tack för en jätte trevlig dag igår Mamma.

Kram Cissi


Pepparkaksbak.

Idag ska jag och Pontus hem till mamma och baka pepparkakor. Det är tid för tradition. Så även Pontus kusiner kommer att vara på plats.

I veckan busade Pontus på dagis. Fröken berättade att Pontus och hans bästis Hugo hade sprungit runt och jagat varandra. Tillslut blev det så tyst så fröken gick för att se efter vad dom gjorde. Då sitter både Pontus och Hugo under bordet och skrattar. Dom har fått tag på pepparkakorna och Päronen. Dom hade slängt ut allt över golvet. Så fröken var sådär glad när hon fick ställa sig och städa hehe. Förstår henne.

Nu ska jag och Pontus åka.

Kram Cissi

Mamma fyller år.

Idag fyller min älskade mor år. Tyvärr kan vi inte träffas idag. Men på lördag ska vi baka pepparkakor och fira hemma hos henne.

Inte kan man se att hon börjar närma sig 50 :).

Känner mig oerhört trött den senaste tiden. Jag hinner inte med alla måste som jag har. Skulle behöva klyva mig för att hinna med allt. Pontus är en riktigt vilding nu. Han kan man inte lämna ensam i 1 minut. Bara bus. Undrar när det ska lugna ner sig hehe.

Nu blir det barnprogram och lek med sonen.

Kram Cissi

Lussekatter.

Idag kom mor och far förbi med en lusselängd. Jag var precis påväg till affären för att köpa ägg så jag också kunde baka. Så jag och Pontus bakade lussekatter och några längder. Super gott! Men som vanligt låg det några kilon mjöl över golvet och i sig stoppade han en massa smet. Hehe. Man får räkna med lite svinn när han är med. Anledningen till att han är naken på korten är för att han sliter av sig kläderna. Nåt han har fått för sig. Så fort vi kommer hem ska alla kläderna av. Spelar ingen roll om det är kallt.

Det är ett under att blöjan får sitta på.

Nu kommer snart svärmor och Niklas på besök.

Kram Cissi

Tomte nisse

Vi var och kollade på sonen när han var tomte på dagis. Till en början var han blyg och sjöng inget alls. men rätt som det är står Pontus i mitten av alla. Först var det lite pappa drag. Pontus drog sig tillbaka och blev blyg. Sen blev det mamma drag. Gillar att stå i centrum och inte alls tillbakadragen.

Här försöker Pontus tomtekompis ta hans leksak ifrån han.

Här har vi Pontus och Amie. När jag skulle hämta Pontus i fredags kom Amie till dörren och pussade och kramade han. Pontus sken som en sol :)

Här har vi Pontus och pappa. Synd att gubben gömmer sig bara.

fika är gott.


Nu blir det familjemys så det står härliga till!

Kram Cissi

Efterlyser:

Idag efterlyser jag min ena klacksko?

Igår var jag och gubben på julbord med hans jobb. Vi åkte någon båt i 4 timmar. Mamma kom och hämtade oss och skulle köra oss ner till lindome där alla andra väntade. När jag kommer in i bilen säger mamma: ska du inte ha med dig vinterskor? Det kan jag ju inte ha sa jag? Efter lite om och men så trycker jag ner vinterskorna i väskan. Kvällen går och vi har jätte trevligt. Väl inne på bryggeriet känner jag att jag ska nog byta skor så jag kan dansa lite mer. Så jag byter. När jag kommer hem på natten är min ena klacksko borta :(. Det tråkigaste av allt är att jag köpte dom igår. Så dom är endast använda i några timmar.....

När det var dax att stiga av båten så ska jag gå ner för en trappa. Precis vid dörren står en äldre dam och ska ta på sig sin jacka. Hon svänger om armen och puter ner mig för trappan så jag flyger ner och servitrisen tar imot mig. Snaka oom pinsamt.
När vi hade kommit i land vid 22.00 tiden igår så gick vi vidare till bryggeriet. Där inne står två brudar och dansar och tar på sig själva. Tror dom känner sig väldigt sexiga. Så Daniel frågar mig: Hur gammla tror du dom är? 18 svara jag snabbt. Han bara skrattar. Så jag lägger min handväska på bordet och frågar Daniel: hur gammal tror du jag är? Jag ställer mig och dansar sexigt framför Gubben. Eter det kommer ena bruden fram till mig och frågar: Så som du precis dansade för din killkompis, kan du dansa så för min killkompis för han tyckte om det väldigt mycket. Jag svara snabbt: Nej och börjar as-garva.

Vilken lyckad kväll. Hade värkligen skit skoj.

Nu ska vi dra oss och hämta sonen som varit hos farmor. Jag tror dom skulle baka pepparkakor.

Kram Cissi

Sjuk.

Hostade lite lätt imorse. Satt på möte vid 9 tiden. Då smälde det. Näsan rann som bara den. Jag satt lite försiktigt och försökte snyta mig, men till ingen nytta. Har varit bomb tät sen dess. Hostar släm och nyser som bara den! Kommer skit lägligt nu när vi ska på julbord imon.

Så idag lagade jag ingen middag. Köpte färdig grillad kyckling och kamben med potatissallad till. Snabbt och lätt.

Nu ska jag och Pontan lägga oss för att sova. Är helt slut i min kropp.

Kram Cissi

Nya Bilen.

Bilen går som en pärla. Skulle sätta på en cd imorse när jag och Pontus skulle åka. Jag skickar in cd:n och märker att det inte händer nåt? Jag trycker på massa knappar och fortfarande händer inte nåt. Efter mycket om och men så tänker jag- cd-spelaren kanske inte funkar? Pratar med gubben senare på morgonen och förklarar vad som hänt. Han säger: Så kan du inte göra. Cd boxen ligger i handsfacket. Då visade det sig att jag hade en cd-växlare. Hade jag inte en aning om. Kan ha i 3 st cd skivor samtidigt. Hehe. Så kan det gå.
Nu har gubben löst det iaf. Tur att man har en handyman.

Pontus har badat och kollat julkalendern så nu har han somnat :)

Kram Cissi

V.70

Japp! Rycktet stämmer. Cecilia Herkules kör nu mera en V70. Trodde aldrig jag skulle skaffa mig det då jag senast körde i diket. Det var iof med en 850 men dom är ju i stort sett lika dana. Hoppas jag håller koll på vägen bättre denna gången. Det sägs att enda sättet att bli av med rädslan är att möta den. Det är precis det jag gör nu!

Dagen har varit bra. Har dock börjat få ont i min hals. Jag får inte bli sjuk nu. Har redan varit hemma i 2 dagar. Känns som om man har hur mycket som hälst att göra på jobbet. Lite honungs te och en varm dusch gör nog susen!

Kram Cissi

RSS 2.0