Cyklen

Igår var vi hemma hos syrran en stund. Pontus fick en cykel som Rasmus har haft. Han blev så glad så när vi kom hem vägrade han att släppa den.
Han skulle ha med sig den in i badrummet när han badade.

Här har vi den hårt arbetande kvinnan. Lyssnar på musik samtidigt hehe


Nu har gubben kommit hem och han ska laga middag! Underbart när man har världens huvudverk!

Kram Cissi

familjedag.

Igår hade vi en familjedag. Första gången på jag vet inte hur länge?
Vi var på en stor lekplats så Pontus fick leka av sig :)


efter att vi varit på lekplatesen åkte vi till sjön för att fika och leka lite.



Idag ska vi hem till gammelmormor (gubbens mormor) på påskmiddag. Sen är påsken slut för oss! Har varit ganska mycket detta året.

Kram Cissi

Glad Påsk

Igår var vi hemma hos mamma och pappa för att fira påsken. Släckten ifrån gävle är här så vi passade på att göra ett påsk-kort.

Här har barnen hittat sina påskägg.

Idag har vi varit i slottskogen och kollat på djuren. Synd bara att hästen bet Pontus i handen så han fick bitavtryck! Jävla hästar!

Pontus glass tog slut så han blev lite grinig som ni kan se.

Älgarna ligger och gottar sig.

Här kollar vi djuren.

Nu är vi hemma igen och Pontus har precis somnat. ska lägga mig på altanen ett tag.

Imon blir det en familjedag :).

Kram Cissi

Glad Påsk

Igår var moster med familj och hälsade på.
Här har vi Pontus och min kusin Stina

fika på altanen

Kusinen Emmy och moster Carola


Idag blir det påsk middag hemma hos mamma. Jag stog och gjorde hemmagjorda köttbullar och marängtårta igår som jag ska ta med. Men jag i morse gick det inte längre! Jag blev tvungen att provsmaka marängtårtan. Ojojoj vad god den var.

Nu har lillbebisen börjat sparka ordentligt. Kunde inte somna igår. Jag har dock inte känt att den hickar än. Men nu är det slut med lugn och ro :). Skönt att man mår som vanligt för övrigt.

Idag ska jag och Pontus antagligen ut och köpa skor till han. Han måste ha ett par tunnare som han kan leka i på dagis. Tror faktist att jag kommer prova trällerna som jag la upp på bild här i veckan. Kanske blir ett par sånna med :)

Glad Påsk på er alla.

Kram Cissi

Pappa fyller år.

Idag fyller pappa år. Ett stort grattis till honom. Jag och familjen åkte för att gratta honom och kom aldeles lagom till middagen. Så vi fick både grillat och tårta idag. *lyx* Är man inte alldeles för bortsämd med.

Det närma sig Påsk och jag och mamma bestämde att vi skulle gå ägglunken som äger plats i Lindome. Fast endast om vädret är bra.

Skönt att det är en kort vecka! Tyvärr har jag jouren hela helgen, men vi får hoppas att det är lungt.

Pontus har somnat tidigt idag. Underbart. Kanske han inte är så gnällig imon på morgonen *L*.
Så nu har jag lite egen tid :)

Kram Cissi

Skor.

Har hittat ett par snygga dojer jag skulle vilja ha både i vitt och svart!

Toffel från Skopunkten.com

Toffel från Skopunkten.com

Igår var jag och Pontus hemma hos mamma och hälsade på. Även Angelina var där (systerdotter). Vi käkate lite lunch och en maffig fika med massa hembak. *mums* Det var så mycket att inte ens Pontus orkade äta upp allt det goda:). Så om ni undrar var bakningen kommer ifrån så är det mamma.

Nu ska jag och Pontus planera dagen. Lite frukost. Som vanligt är han uppe med tuppen.


Kram Cissi

Tjockis.

Gött det är när man börja öka i vikt och struntar fullkommligt i det! Enda gången man istort sett inte behöver bry sig.


Idag ska gubben iväg till Åby för att kolla travet. Hoppas han kommer hem med ett par millar :).
Jag och Pontus ska köra in gubbarna, sen funderar jag på om jag ska åka och hälsa på någon.

Iveckan kommer moster med familj ner till Götet. Då blir det en stor Påskmiddag. Ska bli roligt.

Kram Cissi

Va Fan

Igår kunde Pontus äntligen cykla på sin traktor. Han har tidigare inte nått ner. Jag spelade in precis när han skulle börja. Lyssna noga på slute då han klämer ur sig: va fan. Det är INTE jag som har lärt han. Jag kunde verkligen inte hålla mig för skratt.



Det börjar närma sig helgen. Underbart. Hoppas det fina vädret håller i sig så man kan vara ute.

Kram Cissi

trots

Fick mig ett gott skratt idag när jag hämtade Pontus. Både jag och gubben med släktingar kallar han för Pontus. Så idag när vi gick på dagisgården ropar en av tjejerna på hans avdelning: hej då Pontan. hehe det lät så sött.

Vi har haft tre underbara dagar med våran son. Han har skrikit och varit allmänt envis och gnällig. Han har fått riktiga utbrott när han inte fått som han velat. I måndags smet han ut och var påväg till grannen. Så jag sprang efter och lyfte tillbaka han. Bara det att han blev helt vansinig och började sparkas och dra i mitt hår. *morrr* Men han är en liten ängel på morgonen när han ska mysas *L*. Det sägs att barn kommer in i trotsar, så jag tror Pontus befinner sig i en nu. 

Hittade följande på vimedbarn.se:

2-åringens utveckling

Här upptäcker barnet sin egen vilja och även språket har blivit välutvecklat.
Tillsammans med upptäckten att man kan påverka omgivningen med sin vilja och med sitt språk prövas många föräldrar här för första gången ordentligt.

Barnet kan få kraftiga utbrott om dom inte får som dom vill och med verbal argumentation uppe på det kan man som förälder bli lite matt.

De vanligaste misstaget man gör är att man pratar för mycket med sin 2- åring och tror att de förstår mer än vad de faktiskt gör. Här handlar det mer om kort och tydligt språk från föräldern och mer visa med handling att de inte ska göra en viss sak.

Typiska konflikter som kan uppstå mellan barnet och föräldern kan vara tex att barnet kastar ner sin tallrik från bordet, tar av sig sina kläder, kastar sig på golvet i affären med mera.


Hoppas att den gör över snart.

Kram Cissi


Sol.

Igår var det underbart väder. Vi var ute hela dagen. Lena och Mats var här. Så Mats och gubben oljade altanen och jag och lena lekte med Pontus.

Pontus gottar sig i solen.

Fick första brännan igår. Detta kortet tog precis när jag hade kommit in så jag fick skynda mig in i duchen innan det skulle börja bränna.

Ser ut att bli lika fint väder idag så det är bara till att paddla sig upp och börja med tvätten innan man ska ut :)


Kram Cissi

Besök.

Igår var Daniel, Mailn och Molly på besök. Fick på Pontus en pygamas som han ärvat av sina kusiner. Så både Pontus och Molly hade rosa :) hehe.
Sötnosar som är trötta.

Idag kommer Pontus farmor och Mats på besök.
Redan 10 grader ute. Ska få Pontus till att sova lite sen går jag ut och solar en stund:)

Kram Cissi

Den glada nyheten.

Flertalet vet redan om det, men för er som inget vet: Här kommer nyheten.
TRE SKA BLI FYRA.
Yes, vi väntar barn nummer 2. Anledningen till att vi väntat så länge med att gå ut med det är för att jag kännt mig lite osäker och varit på läkarbesök ett antal gånger. Jag och gubben var på det stora ultraljudet idag och allt ser bra ut. Pontus fattar inte riktigt att han ska bli storebror, men det gör han nog sen. Imorgon är vi i v.20. Bebisen är planerad den 2 september, men Pontus kom 2 veckor tidigare så vi får se när denna vill komma :)


Pontus var hos sin mormor när vi var på Bvc. När vi kommer och ska hämta han så ser jag i hans väska att han plockat ner en leksaksbuss. Han tänkte ta med sig den hem. Detta är inte första gången. Han har tagit med sig bilar ifrån grannen Elin. En gång när Pontus farmor skulle hämta han från dagis så hade han tagit med sig en leksakstelefon. Vet inte vad jag ska göra med han hehehe.

Nu ska jag krypa ner till sängs.

Kram Cissi

grabbarna i affären.

Idag fick jag mig ett par goa skratt! Jag åkte till klädaffären för att hämta ut mina jobbarbyxor. När jag kommer in så är det helt tomt förutom ett par byggarbetaren som bygger om. Jag går fram till kassan och det kommer en tjej som hjälper mig. In dundrar Göteborgs stad. Tror att dom skulle ha sommarkläder. Dom ställer sig givetvis brevid mig och börjar diskutera.
Ena killen till den andra: Jag har sån träningsverk idag. Precis här och så pekar han på kompisens rygg. Jaha svara den andra.
En ny kassörska kommer fram och hjälper killarna. Hon plockar fram modellen som dom ska ha och frågar sen: Vilken storlek ska ni ha? Killen som precis stått och skrytit om sin träningsverk säger: Medium! Han blir tyst en stund och säger eller ta en Large jag tränar ju så mycket nu och sneglar på mig. *asg*Jag kan ju absolut inte hålla mig för skratt.. Det kunde inte häller hans kollegor!
Sen kom slut klämen. Jag tar min påse och är påväg att gå. Då klämer han ur sig: Tog 100 i bänkpress. Jag och börjar garva igen. Jag vet inte om han försökte impa, men det funkade verkligen inte!

Pontus kände att han behövde tvättas. Så han plockade fram tvättkorgen och placerade sig själv i den.
Supersöt :)


Nu har vi käkat lasagne som jag längtat efter, så nu blir det slapp framför tv:n.

Kram Cissi

Brand.

Igår var en spännande dag här i Salvebo.
Här är vårat så kallade "hönshus" som går upp i rök. Viktigt att poengtera att det INTE fanns några djur i den.


Har haft ont i mina ögon idag som slutade med huvudverk. Börjar misstänka att synen sviker mig. Inte första gången detta händer. Får nog ta mig till en optiker. Fast känner jag migsjälv så lär inte det hända på ett tag ;).

Skulle se TAKEN igår som gick på 4:an. Den är så jäkla bra, bara det att kl 22.00 kommer dom långa nyheterna och då tröttnar jag och somnar. Typiskt!

Kram Cissi

Pontus

Skulle natta min son igår. Såhär gick det.

Vi var även och hälsade på mamma igår på sjukhuset. Hon var trött men endå ok efter operationen.
Det blev ett snabb besök då Pontus blev ledsen och ville åka hem. Han somnade i bilen så jag antar att han var trött.

Kram Cissi

RSS 2.0