Veckan

Här har jag inte skrivit på ett tag. Satsar på kvalitetstid med min son. Man träffas ju inte så många timmar på veckodagarna så han somnar ganska så tidigt. Vad har då hänt dessa 4 dagar? Jo, Pontus har varit vild på dagis och hoppat i soffan, trillat ner på fel sida av den och slog i läppen. Det bara rann blod sa dagisfröken. Så han har haft världens största fläskläpp. Som tur är sitter alla tänderna kvar. Vi har även fått besök av Pontus farmor, Mats och Niklas. Dom var här igår en snabbis på fika. Jag har börjat jobba jour. Ända tills 23.30 på nätterna. Jag ska ha den hela helgen med :(. Så det kommer bli en lugn hemma helg.

Jag skulle behöva ett par filmer inför helgen men min kära syster är i thailand :(.. Det är hon som ligger inne med dom senaste filmerna. hon ger bra tips. Men jag får allt vänta tills hon kommer hem.

Nu ska jag och sonen kolla Boolibompa strax.

Kram Cissi

Söndag

Skulle behöva storstäda huset idag, men varken lust eller ork finns. Både jag och sonen ska hoppa i badet. Han har yogurt i hela ansiktet. Ändå dracka han ur ett glas. Dagen blir nog ganska så lugn. Kan man säga att hela helgen har varit. Gubben är ute och åker fyrhjuling. Till vilken nytta vet jag inte? Väntar bara på den dagen han slår sig rejält.

Ska baka negerbollar med sonen nu :)

Kram Cissi

Sommar

Jag och Pontus ligger och kollar Let´s dance i soffan då jag plötsligt började snegla utåt med blicken. Jag låg och drömmde om sommaren. Vad skönt det är när man bara kan öppna altandörren och Pontus kan springa in och ut. Man behöver inte packa på sig en massa kläder och man sitter ute och äter våffler eller pankakor med grädde och sylt! Det är sommar! Eller åka ut och hälsa på mor och far när dom är ute och kampar. Bada i havet och ligga och bränna på någon klippa. Hoppas vi får en sommar med mycket sol och värme!

Det är ett nytt år och snart är jag hela 1 år äldre. Snacka om att tiden går fort. Pontus blir 3 iår, det är iof inte förren i november men endå.

Åter till let´s dance: hur kan Alexandra Pascalidou fortfarande vara kvar. Hon måste vara världens jobbigaste människa. Orka tycka om sig själv så mycket som hon gör. Hon vill synas och höras hela tiden och kräver mycket energi från andra. Hon påminner mycket om en annan människa från lindome. Som ni förstår tycker jag inte om henne heller! Jag håller på Anders Bagge eller brottaren.

Nu blir det lugn lördag med lite chips.

Kram Cissi

Sjuk

Ja nu har jag legat hemma i typ 3 dagar. Mestadels har jag sovit men det har även blivt en del svängar in på nätet för att kolla på nåt kul, och leta lite kändisskvaller.
Då jag dök in på en skön video. Men jag kan tyvärr inte lägga upp den här men jag rekomenderar er till att kolla på min facebook sida. Hittade även denna sköna. Man kan inte göra annat än garva.

haha snygga kapare!

Nu ska jag fortsätta att sova och vänta på att familjen kommer hem och tar hand om mig :)

Kram Cissi

Sjukling

Idag ligger ja hemma med världens förkylning. Jag paddlade mig trots allt upp ur sängen för att ta mig till jobbet imorse men sen blev det till att åka tillbaka. Så nu ligger jag här och tycker synd om mig själv. Jag har kollat på solsidan så lite kul har jag iaf haft idag :).
Så hela helgen har jag legat i min säng. Sådär kul.
Ifredags gjorde sonen sitt första armband på dagis. Fröknarna tyckte att han var så duktig. Han var den enda utav barnen som klarade av att göra ett själv :). Det är min son *L*.

Man ser inte armbandet så bra men det sitter där på hans arm.

Kram Cissi

Vilding

Ja det är en lite vilding vi ha till gosse. Igår gick han in på sitt rum och tog av sig blöjan. Han slängde den faktist i bjölpåsen. Sen går han in på toaletten och i kommer jag och finner detta.

Det var bara till att ta ut han från badrummet och börja tömma. Det roliga är att han kommer tillbaka och säger kom mamma. Jag följer med in i hans rum och han pekar mot blöjpåsen. Jag ser inget men tror att han vill visa att där slängde jag blöjan. Men inte.. Pontus fortsätter att pekar och jag böjer mig ner och tar på golvet.. Han hann antagligen inte in på toan och kissade på golven. Stackarn. Tanken var ju fin. Men lite extra jobb för mamma :).

Idag har vi varit hos Mikael, Jessica och Emilia. Dom flyttade till hus i fredags så vi var där och kollade läget. Riktigt mysigt. Pontan och Emila har inte träffats på flera månader så det var kul att dom fick leka lite.

Imon ska jag och Pontus vara hemma. Hans förskola är stängd. Frågan är varför förskolar inte lägger sina planeringsdagar under vinter och sommarlov. Dom stänger ju ändå 4 veckor under sommaren.

Jag har nog världens bästa gubbe. Igår kom han hem med en helt ny elvisp till mig :)

Kram Cissi

Besök.

Idag har vi haft besök av både mormor, morfar, farmor, Mats och Niklas. Även fast vi haft gäster idag så bär jag en liten tår i mitt öga.

Han har gett upp efter 6 år tillsammans. Vi som gått igenom så mycket: Morotskaka, sockerkaka, kladdkaka, prinssestårter, smulkakor, pajer, kanelbullar, lussekatter, ja listan kan göras lång. Men det absolut sista var i morse när vi gjorde en marängtårta. Ja som ni förstår pratar jag om min älskade elvisp. Den har gjort sitt.


Så räkna inte med hembakat här på ett tag ;).

Idag har jag och Pontus varit ute och åkt lite pulka. stackarn han kommer ju ingen stans när det är så högt med snö.

Nu ska jag slappa framför tv:n för det väntas jobb imon.

Kram Cissi

Solsidan

Både jag och Pontus sten deckade framför tv:n när vi kom hem. Sen vaknade vi vid 19 tiden igen och nu är vi hur pigga som helst. Jag gjorde lite kvällsmat. När vi väl sitter vid bordet så blir det knäpptyst. Gubben är ute och skottar snö. Så lägger Pontus en riktig brakare. Han kollar förvånat och säger: Fana. Och jag började skratta så tårarna rann.  Fana säger Pontus istället för Farmor.

Ja dagen började ju bra. Jag och arbetskamraten slog på stort med en saftig baguette från café skåne. När vi kommer tillbaka till kontoret sitter en bloggenläsare och säger något följande: det startade bra. Bantningen alltså. Shit. Jag blev påkommen redan första dagen! Inte bra. Kan ju svara till försvar att jag endast drack varma koppen till lunch ;).

Äntligen drar solsidan igång igen! Söndag 16 januari 2011 20:00 . Jag kommer sitta bänkad framför tv:n.


Imorgon ska nog jag och Pontus baka något tills Fana kommer på fredag. Sen blir det nog lite städning och pulkåkning.

Kram Cissi

Hård bantning!

Nä nu får det vara nog. ställde mig vågen i morse och trodde jag skulle trilla av. Julmaten är livsfarlig! Nu blir det knäckebröd och vatten ett par månader fram! På jobbet går någon form av viktväktarsyndrom. Grejen är ju den att jag varken har intresse eller ork för att bry mig om points? Jag tycker dom som klarar av det gör ett kanon jobb men det funkar inte för mig. Tror jag skulle behöva en trännare som kommer hem och hämtar mig och drar mig till gymmet. Skulle behöva kodat larm på alla skåpen så jag inte kan ta den där goda lilla kvällskakan.

Skönt att julen och nyårsafton är över. All denna stress. Nu börjar man landa igen. Ska man bara få tummen ur röven och plocka ner allt julpynt. Jag får ta Pontus till hjälp. Jag tror att jag har världens hjälpsammaste son. Han målar om mina köksskåp, hjälper alltid till med både maten och tömma ur och in diskmaskinen, han dammsuger, han plockar in och ur i tvättmaskinen och gör sitt bästa när han ska hänga upp. Undrar hur länge han kommer tycka att det är roligt? Man kan ju alltid hoppas på tills han flyttar hemmifrån ;).

På fredag ska Pontus vara med sin farmor här hemma hos oss. Jag jobbar. skönt när han kan vara hemma och vila upp sig lite. Han har strejkat varje morgon nu. Han bara skriker när jag lämnar honom. Men det beror nog på att det varit olika dagisfröknar nu och att han inte är på sin vanliga avdelning. Dom har tryckt ihop barnen dessa dagarna.

Pontus har somnat och jag ska lägga mig och slappa framför tv:n!

Kram Cissi

LÄNGESEN.

Idag läste jag på fb att någon skulle göra semlor. Ååå vad sugen jag med blev på att göra det. Jag ska iof och handla idag så kanske blir att man gör några :). På nyårsafton var vi hemma med Malin,Daniel,Molly och Jocke. En lungn kväll med sällskapsspel och tre rätters middag. Riktigt mysigt. Både Pontus och Molly somnade efter 12 slaget.

Igår satt jag och Pontus och målade framför tv:n. Rätt som det är sprang han iväg som han brukar. Men denna gången var det ovanligt tyst. Ni vet när man får den där kännslan att nu är det bus pågång. Och det var det. Jag kommer in i köket och Pontus står framför skåpen och pekar på detta:

Tur att det gick bort.
Vi hade en riktigt mys dag igår. Kollade på tv och lekte. Sen åt vi Pizza. Tog endast 25 min för dom. Vi trodde att vi skulle få vänta i minst 1 timma.

Solen skiner idag så kanske en dag utomhus väntas? Vi får se.

Kram Cissi

RSS 2.0