Björn Rosenström

Vilket ös det var igår. Han är helt otrolig. Men jag märkte dock att det var alldeles för mycket ynglingar.
Efter ett tags funderingar kom jag fram till att jag har varit på lygnevi sen jag var 18, så jag antar att det är jag som börjar bli för gammal. Men jag är ingen typisk krogen tjej. Jag gillar att gå på dans men inte på krogen. På logen är det mycket mer gemenskap på nåt sätt.  Åren går alldeles för fort. Snart är Pontus hela 2 år.

Igår fick jag inte med mig kameran då den inte fick plats i min lilla väska. Så man tager vad man haver.

 

Idag är Pontus och Gubben hemma hos tant Lena och hjälper henne. Jag har inte paddlat mig upp ur sängen än. Ska ta tag i det snart. Vi ska åka och stor-handla idag.

Tack för en trevlig gårkväll.

Kram Cissi


Björn Rosenström

Igår låg jag och familjen och kollade på film. En riktigt mysdag.  
Idag blir det Björn Rosenström på lygneviloge :). Ska åka dit med brosan tjej och hennes kompisar, men väl på logen hoppas jag på att träff Hanna och hennes kompis.
Ska bli så himmla roligt. Varje gång man planerat att dra sig dit så drar sig alla ur dagen innan. Så det var lika dant denna gången. Ensam var jag kvar av 5 st. Men idag ska det inte hindra mig. Jag ska få lika roligt endå :)

Ska hem till brosan om en stund och börja förfestan.
Gubben och Pontus får en kväll för sig själva. En riktig grabbkväll ;)

Kram Cissi

dålig

Har inte skrivit något inlägg här på ett tag. Har mått allmänt dåligt. Vet inte vad det är med mig. Trött och grinig.
Idag har jag iaf varit hos min kära syster i hennes salong och gjort mig snygg i håret. Vi fick oss några sköna skratt :). Imon ska jag tillbaka igen. Nu ska lösåret i igen. Jag har varit utan det sen i Fredas. Nästan 1 vecka nu då. Jag måste känna mig kvinnlig igen. Kanske därför mitt hummör inte varit på topp ;).

Det knackade på dörren igår när vi hade kommit hem. Det var Niklas. Andreas bror. Han kom för att hälsa på. Kul för det var ett tag sen nu.

Idag fyller min kära lillebror år. Jisses vad fort åren går. Hela 21 år. Jag har försökt nå han men utan resultat så jag får försöka sen igen. Grattis till dig brosan om du läser detta.

Fick med mig några filmer från syrran så jag kanske tittar på någon ikväll, men nu ska jag mysa med min son :).

Kram Cissi

Kademummakaka

Det blev lite bakning igår. En kademummakaka. Blev faktis väldigt god.

Lite kärlek i kakan.

Idag ska vi iväg till Daniel,Malin och Molly på ett litet besök. Får se hur länge Pontus orkar. Han sitter i soffan och kollar tv och väntar på maten.

Kram Cissi

Årets sista kubb.

Ja igår tror jag vi spelade årets sista kubb. Nu blir vädret bara sämre och sämre. Detta gjorde vi ihop med våra grannar. Måste säga att jag och lillemor hade ett bra försprång ett tag men sen kom killarna ikapp och vann.
Pontus och Elin som busar.





Pontus och Elin som åker bilen.






Idag har vi inte planerat nåt än så vi får se vad vi ska hitta på.

Denna helgen gick fort. Nästa helg blir det Björn Rosenström med tjejerna.

Kram Cissi

Brand!

Imorse vaknade Pontus tidigt. Så jag fick gå upp och göra välling till han. Vi ligger och busar och kolla på tv då Pontus hoppar ur sängen och springer iväg en sväng. Han var bara borta några sekunder och kom springandes tillbaka skrattandes. Han hoppar upp i sängen igen och vi fortsätter kolla på tv. Efter ett tag tycker jag att det luktar rök? Jag reser mig upp och ser lågor i köket. Fullt med rök i hela huset. Vi har sovrummet längst bort så därför kommer röken in där sist. Jag ropar till gubben DET BRINNER. Och upp ur sängen flyger han. Vi fick släckt det fort men röken är dock kvar. Det var bara till att vädra ur huser och tvätta om kläderna m.m. Ingenting blev förstört som tur är.
Här har vi spisen efter det att vi fått bort allt.

Både jag och gubben vet att Pontus är å pillar på spisen, men lik förbaskat ska vi lägga saker på den. Det var tur att fritösen inte hade börjat brinna så mycket, annars vet man inte vad som kunnat hänt. Kastrulllocket var det inte mycket kvar av.

Jaja vi kommer nog aldrig mer lämna nåt på spisen nu.

Kram Cissi

Fredag

Nu är det äntligen fredag. Som jag har längtat.
Denna veckan har gått otroligt långsamt.
Här har vi Pontus som busar.



Nu är det familjemys.

Kram Cissi

Äppelkaka.

Igår blev det inget inlägg här. Jag var helt slut. Orkade inte helt enkelt.
Idag skulle jag och Pontus baka äppel paj. Så vi gick ut och plockade äpplen på tomten och gjorde iordning allt.
När jag väl ska stoppa in pajen i ugnen så välter formen och ut åker halva pajen. Så jäkla typiskt.....

Pontus fröken Veronica brukar ta in mjölk, vatten och frukt på morgonen i lek/vink hallen. Men igår när hon hade gjort det kom hon på att hon glömt nåt i köket. Så hon går tillbaka för att hämta det. Kvar sitter Pontus och en kille till. När fröken kommer tillbaka har Pontus hällt ur all mjölk och vatten i soffan... Vilken bus unge.

Nu blir det att äta lite äppelpaj och försöka leka lite med Pontus innan han somnar.

Kram Cissi

Äntligen

Ja då var man äntligen hemma. Vilken lång dag. Började 05.45 och kom hem klockan 17.00.
Ändå är jag inte färdig med alla måsten på jobbet. Gubben fick både hämta och lämna Pontus på dagis.

Känner mig helt slut så det blir inte många knop gjorda här hemma. Kyckling i ugnen och ris till det. Snabbt och lätt ska det gå.

Jag längtar redan till helgen. Vi har inga planer än för den och jag hoppas att det inte blir det häller. Vill bara ha en slappar helg. Behövs nu för min del.

Igår orkade jag inte se celebrity rehab. Jag somnade. Måste kolla nu när reprisen går. Jag tycker dom är för sköna. En serie som jag fastnat för.

Några kort kar jag inte tagit den senaste dagen. Det har inte blivit så. Får ta och knäppa nlite idag.

Kram Cissi

Förvånad?

Idag stannade gubben hemma med sonen. Hans dagis var ju stängt och jag har fullt upp på jobbet.
När jag kom hem luktade det ljuvligt. Det står en kastrull på spisen men köttfärs och potatis soppa. Jäklar vad god den va. Jag var helt inställd på att den var köpt, men han hade faktist gjort den helt själv. Så i fortsättningen tror jag att han ska få göra maten.

Imon ska gubben både lämna och hämta på dagis. Jag ska börja kl 06.00 och slutar sent skulle jag tro. Denna veckan är kaos. Men det sägs att efter regn kommer solsken :)

På jobbet börjar folk snacka om att åka till ullared. Detta gör att man blir väldigt sugen själv. Men jag ska nog vänta ett tag till. Vi ska ju resa till gävle den 17 september för bröllop. Ska bli riktigt skoj.

Nu ska jag och Pontus lägga oss och slappa.

Kram Cissi

Barnvakt.

Igår och idag är jag och gubben barnvakt. Det har gått bra. Barnen talade själva om när dom var trött och gick och la sig. Ganska tidigt faktist. Detta resulterade till att alla barnen var uppe kl 08.20. så då fick vi paddla oss upp och göra frukost. Efter det bakade vi kanel/vanilj bullar.
Pontus fick sitt första geting stick igår. Men han fick skylla sig själv. Han plockade upp getingen från altanen och stog och höll i den.
Här har vi tummen.

Här har vi barnen som äter.

Barnen som är ute och åker med gubben.

Bakningen nu på morgonen.

Pontus äter som vanligt bara degen.

Bullarna.

Här är dom klara.

Nu ska vi ut och leka en stund sen kommer svärmor och Mats på besök.

Kram Cissi

Huvudvärk.

Igår blev det inget inlägg här. Jag kom hem från jobbet och hade så ont i mitt huvud. Det var bara att kasta sig i sängen och gömma sig under täcket.

I torsdags bakade jag. Det blev en kladdkaka.


Denna veckan var det första hela veckan för Pontus på dagis. Det har gått jätte bra.
Den första dagen som jag lämnade han på morgonen blev han ledsen men sen så gick det jätte bra.
Fick reda på igår att dom har stängt på måndag? Typiskt. Dom hade tydligen skickat ut lappar om det innan sommaren. Men antagligen fick vi inget för Pontus gick inte på den förskolan innan sommaren. Nu får vi se hur gubben och jag ska lösa det.

Idag ska jag vara barnvakt åt min systers barn. Kommer Pontus bli jätte glad. Han tycker det är kul att leka med dom. Men innan dom kommer så får jag röja lite hät hemma.

Kram Cissi

Blandat.

Idag var det inga problem alls med att Lämna Pontus på dagis. Två dagar i rad har han gått till fröken utan minsta lilla gnäll. Och så vinkar han så söt i vinkfönstret när jag går förbi.
Igår så somnade både jag och Pontus när vi hade kommit hem. Gubben väckte oss och sa att maten var klar. Då var det bara till att paddla sig upp. Efter maten fick pontus sig ett härligt bad.


Han äter upp djuren.

Fläskläppen har börjat lägga sig nu.


Mamma ska ringa mig om en stund så ska vi se om inte vi ska ta oss ut i skogen för att plocka lite kantareller.

Kram Cissi

Fläskläpp.

Idag fick Pontus sin första fläskläpp. Han lekte med en lastbil på dagis och rätt som det var slog han ansiktet i golvet. Han blöde näseblod och läppen svulnade. Fröken Veronica hade kännt i munnen så att ingen tand var lös. Men det var ingen fara.
Här har vi fläskisen.

Men Pontus var lika glad i yogurten endå.

och när han inte fick upp mer med skeden så tog han till andra metoder.

Nu har han slocknat igen. Snacka om att han är trött efter dagis.

Ska göra lite fiskpinnar och potatis nu.

Kram Cissi

Ärtsoppa och pannkakor.

Idag har det gått bra för Pontus på dagis. Han har dock bara sovit i 45 minuter. Så han körde samma veva som igår. Han åt pannkakor och ärtsoppa, sen följde han med pappa ut och klippte gräset och slocknade.
Detta var igår när vi kom hem.

Detta är 5 minuter efter första kortet.


Nu blir det till och hänga lite tvätt och plocka ur diskmaskinen.

Kram Cissi

Första dagen på jobbet.

Då var man tillbaka på jobbet och semestern är slut.
Nu sitter jag och Pontus framför tv och kollar barnprogram. Han är helt slut efter första heldagen på dagis.

Igår var sista dagen på semester så då passade jag och Pontus på att baka. Det blev tekakor.

Han åt faktist ingen deg, men han drog med sig mjöl över hela köket och vardagsrummet.



Såhär blev resultatet.


Nu blir det till att göra hemmagjorda hamburgaren till familjen.

Kram Cissi

Lena 50

Igår var vi på svärmors 50års kalas.

Här är jag

Mor och Söner.

Jag och Gubben

Ann. Gubbens moster.

Lite sång.

Jag tror Lena har glömt vart hon lagt sakerna.

Madelene och Andreas. (Madelene är Gubbens kusin)

Christian och Hanna, Andreas kusiner.

Börjar bli kväll



Kärlek

Mats och Niklas



Påväg hem. Då tog Gubben och Christian sig ton.




Ska vänta tills klockan blir 12 nu sen så ska vi och hämta våran kära son som sovit hos syrran.

Börjar få lite ågren. Börjar jobba imon :(. Bara 1 år kvar tills nästa sommarsemester!

Kram Cissi

Fredag

Igår gick det jätte bra på dagis, så på måndag kör vi skarpt läge.
Här har vi Pontus innan vi ska till dagiset.


Pontus låg och sov middag när jag kom och skulle hämta han så jag fick väcka han för mormor, morfar, gammel mormor och gammel morfar skulle komma på besök.

Någon Lasse Stefanz blev det inte igår. Det fanns ingen som kunde följa med och jag vill ju inte åka dit själv. Så vi var över en sväng hos grannarna så Pontus och Elin fick leka lite.

Här körde Pontus lite bil hemma med sin sköna keps hehe.


Idag ska jag och gubben på 50års fest. Hans mamma som fyller år, eller ja hon fyller inte år idag men festen är idag. Så Pontus ska sova hos sin moster. Får han leka lite med sina kusiner.

Gubben och sonen är redan ute och åker och nu ska jag paddla mig upp för att göra mig redo för dagen.

Kram Cissi

Bakning.

Igår gick det jätte bra på dagis. Han var där själv i 3 timmar. Han åt och sov middag där. När jag kom och skulle hämta han ville han inte följa med hem. Han lekte jage med två andra pojkar. Så han sprang iväg så jag fick springa efter och då blev det jätte kul för dom. När dom skulle sova hade fröken Veronica lagt han i sängen men det gillade han inte så hon lyfte upp han igen och satt med han på en madrass. Och rätt som det var sov han. På förra dagiset la dom han alltid i vagnen så han är inte så van vid att lägga sig i sängen på dagarna. Vi får se hur det går idag.

Under tiden Pontus var på dagis passade jag på att baka hemma.
Det blev en silviakaka, eller som Sanna kallar den gula faran.

Det blev även en tigerkaka.


Idag blir det till att städa när Pontus är på dagis.
Ikväll spelar Lasse Stefans på logen men det verkar som om jag blir hemma. Vädret ser inte direkt lovande ut.
Måste köpa nya regnkläder till Pontus. Stakarn. Jag tog på han sin jacka så var armarna för korta. Snacka om att han växer så det knakar.

Nu börjar det närma sig bröllopet :). Ska bli jätte kul. Inget man går på varje år precis.

Idag är det även min sista semesterdag. På måndag börjar det igen. Bara 1 år kvar tills nästa långsemester....

Kram Cissi

Dagis.

Idag ska vi till dagiset igen. Det gick jätte bra igår.
Efter att vi hade besökt dagiset åkte vi hem till Sanna och Melenie och lekte.

Här badar vi lite.

Här är nakenfisarna och tar vinbär av Sanna.

Nakenfisen som plockar vinbär.

Igår kom mormor och morfar till Göteborg. Vi åkte hem till mamma för att lämna husvagnen sen så väntade vi en stund så dök dom upp.

Morfar tyvärr inte med på bilden. Han försvinner när kameran kommer upp. hehe.

Nu ska vi åka.

Kram Cissi

Dagis.

Det har gått jätte bra med Pontus på dagiset. Fröken Veronica är jätte snäll och han är inte ett dugg blyg.
Nu får vi se hur det går idag. Vi ska vara där lite längre.
Pontus har börjat leka kurra gömma.
Gissa var Pontus är?

Här är han


Nu är det frukost för oss sen bär det av till Dagis.

Kram Cissi

Kantareller.

Igår var jag och Pontus en sväng förbi på mitt jobb. Var lite rörigt där just nu. Sen åkte vi hem till min mamma och fikade. Blev faktist så att vi stannade på mat med. Vi var ute och plockade blåbär ända tills Pontus ville sova. När han hade somnat i vagnen ställde vi han hos pappa och gick ut i skogen för att hitta kantareller. Jag tror att vi var ute i ca 1 timma och hittade ett halv kilo precis. Vi vägde det. Inte dåligt jobbat. Så nu måste vi gå ut snart igen.
Mamma och Pontus som plockar blåbär.

Pontus kollar i den tomma skålen. Han har redan ätit upp allt.

Pontus som flyttar träd.

Dom första kantarellerna jag hittade iår.

Här har vi vårat halv kilo.


Idag ska vi till Pontus nya dagis. :).
På fredag är det äntligen dax för Lasse Stefanz. På lördag ska gubbens mamma har 50 års fest men jag vet inte hur vi ska göra. Vi har inte löst någon barnvakt än.

Nu ska vi göra oss iordning för att möta denna dagen :)

Kram Cissi

Hemma igen.

Igår kom vi hem. Skönt det var att sova i sin egna säng.
Solen skiner och det verkar bli kanon väder. Så vi får se vad jag och Pontus hittar på idag. Gubben började ju jobba idag. Imon börjar inskolningen på Pontus.
Här kommer lite fler bilder från skara.

Pontus som doppar sig. Ser sådär glad ut.

Pontus och Malin lagar mat.

Pontus som är trött.


Kram Cissi

Ursäkta ett sent upplägg.

Här inne har ni blivit vana vid att jag skriver ett inlägg på morgonen. Det gick tyvärr inte idag då jag sen kl tolv inatt legat och spytt. Jag trodde jag hade druckit för många öl men det forstatte idag med. Jag fick ligga och sova i husvagnen hela vägen hem. Kunde inte kliva upp ur sängen.
Igår tog jag bara 238 bilder. det gör det ganska så svårt för mig att välja vilka jag ska lägga upp. Så jag tar ett par filmer med.
Världens goaste ungar som håller handen.

Här har vi racer föraren.

Pappa och Pontus som gungar.

Pontus som gräver.

Jag, Pontus, Molly och Daniel.

Molly och Pontus

Pontus och Molly ska åka tåg.

♥♥Daniel och Malin.♥♥

Jag och Kärleken.

Gissa vem?

Efter en nästan heldag inne på skara gick vi tillbaka till husvagnen/husbilen och gjorde iordning lite mat.
Pontus och Molly tjuvsmakade innan.

Minigolf på kvällen.






Nu ska jag städa ur husvagnen.

Kram Cissi

RSS 2.0