Halloween

Halloween i Sverige
I Svergie är Halloween en sed som blossat upp, framför allt under den senare delen av 1990-talet. Mycket med hjälp av kommersiella intressen, men även via amerikanska TV-serier, biofilmer, böcker, seriemagasin och internet. Givetvis har svenskars personliga kontakter med amerkianer, engelsmän och irländare också spelat en viktig roll.

Det är främst barn och ungdomar som tagit till sig Halloweenfirandet med maskeradupptåg på daghem, fritidshem och privata fester. Bus eller godis? (="trick or treat") förekommer, om än i liten omfattning. I Sverige är det främst benrangel, häxor, spöken och andra varianter på temat döden som man klär ut sig till. Till skillnad från i USA där det lika väl kan vara prinsessor, féer, kungar, drottningar och alla möjliga andra sagofigurer eller politiker och artister som blandas med vampyrer, benrangel, spöken och häxor.


Ja vi får se om det kommer någon och kanckar på dörren. Kanske ska hänga ut lite vitlök istället *L*.
Idag har vi inte planerat någon ting. så vi får se vad som dyker upp. Men ikväll ska vi iaf titta på Dansbandsjakten. Skulle tydligen vara lite ungre band med idag.
Igår var sista dagen som Mathilda hade Pontan. Det har gått bra för henne dessa tre dagarna men hon var väldigt trött nu, hehe.

kram Cissi


Full rulle.

Idag har jag jobbat igen. Ja man kan lungt säga att det är mycket att göra då dom varslade ca 42 st. Men vi har fortfarande lika mycket jobb. Ibland undrar man hur dom tänker. Mathilda var här idag med en kompis och passade Pontan.Hon var lika trött idag.

Idag funderar jag på att baka lussekatter, snart är det jul :).
Ikväll blir det lungt. Ska kolla på Inlåst.

Kram Cissi

Trött.

Idag var det en stressig dag på jobbet. Hann inte ha någon lunch. Mathilda och Niklas sov över hos oss så jag kunde börja tidigare. När jag kom hem var Mathilda väldigt trött, hehe så är det att ha barn. Men det hade gått brs för henne. Jag fick laga mat med en gång, jag var ju sin hungrig, sen gick jag och la mig en stund. Helt slut.

Ikväll kommer efterlyst. Det får man ju inte missa.

Kram Cissi


dagen.

Idag har  jag jobbat på mitt ordinarie jobb. Lea passade Pontan fram till 13.00 sen tog lillebrosan över tills jag kom hem. Fick ett medelande från Lea att allt hade gott bra och att han varit glad hela tiden, dom hade även varit ute på en långpromenad. Jag ringde henne när jag var påväg hem och då sa hon att hon var trött efter denna dagen, hehe. Imon ska Mathilda passa han hela dagen så vi får se hur trött hon blir.
Det var riktigt roligt att vara tillbaka på jobbet.

Jag ska antagligen till Ullared på torsdag och shoppa, se om man hittar nåt. Hoppas att det inte är så mycket folk bara.

Kram Cissi

Söndags jobb.

Idag börjar jag kl 14.00- 23.00. Ska iväg nu innan till min mamma och hälsa på släkten.
Igår såg vi på Dansbandskampen, jag tycker inte att någon av dom som var med var speciellt bra. Nej då var det bättre förra året.

Det ser inte ut att bli något fint väder idag. Men det spelar ju ingen roll när man ändå ska jobba.
Dom här är roliga, hehe. klockrent.



Kram Cissi

Nya jobbet.

Igår hann jag inte skriva något här, jag bet om ursäkt för detta mina trogna läsaren.
Jag var på mitt nya jobb igår. Jag hade skit trevligt. Trevlig personal och hårt jobb.
Idag börjar jag kl 10.00-19.00. Hela dagen försvinner men det är sånt man får ta.
Pontan och Andreas ska åka till farmor och Mats och hälsa på. Min moster Bettan med familj kom ner från gävle igår så vi får se om vi tar en sväng förbi min mamma kväll ellerom vi tar det imon. Jag kanske är för trött när jag kommer hem. Jag slutade 23.00 igår och då var det bara att gå och lägga sig, man hade lite ont i benen, man har ju inte jobbat på snart ett år.

Nu måste jag göra iording mig.

Kram Cissi

Jobbet.

Igår var jag och Pontan på besök på gammla jobbet, dom vill att jag ska börja jobba en dag i veckan, men det går tyvärr inte då jag inte har någon som kan ha Pontus. Nu ska jag jobba hela helgen, sen så är jag ledig på måndag, och så jobbar jag tis-fre på ordinarie jobb. Jag har fått barnvakt under veckan. Lea och Mathilda ska passa Pontan.

Vi var också på mitt nya jobb och tittade igår. Så jag hittar dit imon. Och så var vi en sväng på nordea för att lämna in en lapp så lönen kommer in rätt. En riktig ärende dag hade vi igår.

Idag så har vi inget planerat än, så vi får se vart dagen lider.

Haha jag hittade Sorans popskola för invandrare. lite skön hummor.

 

Kram Cissi


snusket i ullared

Hehe hittade detta filmklipp på YouTube, störtskön. Det bästa med våra män är att man får tyst på dom!


Snart börjar Ullareds serien, ska bli kul att se då man själv är en storkund hos dom. Älskar den affären, den kan få den snällaste människa till att bli djävulen själv. Man springer runt och folk kör på en och man kör på dom med kundvagnarna. Hysteriskt är vad det är.

Nu har även fortsättningen av ica reklamen kommit, tycker inte att den är lika rolig som första. Men dom vet hur dom ska bli ihågkommna.

Inatt har jag inte hört Pontan hosta en enda gång, men i morse, så jag antar att det är påväg att försvinna.

Kram Cissi

Skit dag.

Dåligt väder och så har jag varit och handlat mat. Allt det tråkiga man kan göra! Så det blir vel till att städa, tvätta och laga mat. Dom vanliga sysslorna. På fredag är det första arbetsdagaen för mig. Ska bli riktigt kul att få komma ut och träffa lite nytt folk. Det tråkiga är bara att moster Bettan med familj kommer ner på fredag och stannar här i helgen. Och jag som ska jobba hela helgen :(. Hoppas vi får träffa dom lite iaf.

Vi ska skicka in ansökan om dagisplats idag, hoppas han får det dagiset vi önskar.

Kram Cissi

Husdjuret.

Hehe vi hittade ett nytt husdjur igår. En fladdermus. Den låg och sov på veden när gubben höll på att flytta om veden. Titta vad söt.

Här har vi Mathildas lilla Tito.


Vi fick gjort riktigt mycket i helgen. Allt är nu borta. Nu ska vi bara röja klart vid hönshuset och dra ner lite träd.
Igårkväll kom Lea och hennes nya kärlek på besök. Var trevligt. Vi har inte träffats på ett tag.

Idag blir systeryster 26 år. Ett stort grattis!!!
Här har vi henne med våran moster.


Kram Cissi


Rivning.

Igår rev vi hela altanen vid köket och började på den vid entren. Idag blir det till att riva klart. Niklas och Mathilda sov över så igårkväll spelade vi biljard och kort.
Pontan fick bara ett hostanfall inatt men hon somnade om igen. Men näsan rann hela dagen igår. Men jag tror att det är på förbättrings väg nu.

Här har vi lilleman fullt påklädd. Men tyvärr var det bara att klä av han igen och gå in då näsan vägrade sluta rinna. Och det blev värre när vi gick ut.

Mathilda har skaffat sig en lite Tito. Blandras mellan chihuahua och Papillon, jätte söt. Pontan springer efter honom hela tiden.

Nu får jag nog börja med frukosten och se om resten av gänget vill vakna.

Kram Cissi


Jobbig natt.

Pontan har hostat hela natten. Jag fick gå upp vid halv två och göra välling till han. Hoppas att detta går över snart. Idag kommer Niklas och Mathilda och ska hjälpa oss med att riva altanen.

Igår såg jag och kärleken på Johan Falk, dom två nya filmerna alltså 3,4. Trean var bra men fyran var lite seg faktist. Tycker den är bättre när dom använder *Lisa*. Lånade också den nya fast and the furious och wallander. Min syrra älskar ju filmer så hon köper alla nya, kul när man kan låna ibland. Brukar låna en 5 st och har dom i kanske två veckor sen åker man och byter ut dom så rekomenderar hon nya.
Jag missade slutet på Idol igår igen? Vem åkte ut igår då?

Kram Cissi

bakat.

Igår bakade jag både maränger och citronpaj. *mums* Min kär mor och lillebror kom upp på en fika. Brosan hade införskaffat sig en ny bil v70. Riktigt fin.
Här har vi mina masterpiece.


Idag är det fredag och en lugn sådan, imon kommer Niklas och Mathilda och ska hjälpa oss riva altanen runt huset. Vi ska drenera huset. Tråkigt jobb som måste göras.
Kollade på Inlåst igår, jag tror det bara är 1 gång kvar? Har varit en bra serie men jag börjar bli irriterad när mentorna tar upp programtiden.

Kram Cissi.

Tänder.

Igår såg jag att Pontans första tand tittat fram. En där nere. Kanske därför han varit snorig så länge, jag har hört att dom kan få feber bli snoriga och lösa i magen när tänderna är pågång.

Funderar på att baka lite maränger idag, såg det i kokboken igår och blev lite sugen, jag kom då och tänka på den gammla tiden då man var ung och sprang till kago och köpte harpluppar (godis) för 10 öre styck och maränger för 50 öre styck. Det var tider de.

Ica reklamen med praktikanten.
Nu får dom vel ge sig? Det finns folk som finner den stötande då killen kar down´s syndrom?
Vadå så om man lider av någon sjukdom ska man inte få vara med på tv då? Han kanske har drömt om att få bli skådis eller liknande och så säger folk att dom inte tycker det är passande, nej skärpning nu! Släck inte killens drömmar. För er som inte har sett den, här är den:

Skriv gärna vad ni själva tycker om reklamen.
Kram Cissi


the studio i nordstan!!!

Igårkväll var jag och Malin inne på The studio i nordstan, vilket skämt!
Otrevligt bemötande, lång väntetid, och smiket ska vi inte tala om!!!! Vad är detta? jobba på ert bemötande och byt ut sinköserna! Iaf hon jag hade. Jag hade gjort det bättre själv. Inte en enda bild jag blev nöjd med, såg ju svettig ut i nyllet. Malins smink blev bra men vi hade inte samma. När Pontan kom så tog vi bilder på model house i göteborg och jag rekomenderar dom iaf man får för sig att ta modelkort.


Här har vi Cissi the clown. Det är mer svart på ena ögat och så går det en vit rand nere vid ögonfransarna?
Det svarta ligger upp mot ögonbryna och ögonbryna ser helt skeva ut?
På bilderna fick man inte bestäma hur man skulle stå? Dom sa håll här titta där, flytta händerna ditt och hit gör si gör så?? Man han ju inte ens le.
Men Malin fick in ett par riktigt bra kort.

Igår städade jag hela huset med sprit så den här dumma förkylingen ska försvinna.

kom ihåg: Gör inga andra dumheter än dem som du har verkligt nöje av.
Av: Colette

Kram Cissi

Polisen.

Ja då arbetar man hos polisen, börjar nästa helg. Ska bli spännande.
Interjuv gick som sagt bra det enda var att jag inte hittade och fíck gå runt hela stan i högklackat i 1 timma. Tillslut fick jag ringa och fråga om hjälp. Pontan var så snäll han han satt i sin vagn alldeles tyst och pillade på lite leksaker. När interjuv var slut fick vi gå tillbaka till bilen som låg på andra sidan stan så jag fick mig en ordentlig långpromenad. Sen så åkte vi hem till Sanna och Melenie och åt lunch med efterätt. Sanna hade varit duktigt och bakat äppel kaka :).

Här har vi Melenie och Pontans som leker.

Kram Cissi


Anställning.

Idag ska jag och skriva på papprena, är lite nervös faktist. Men det ska nog gå bra bara jag hittar.
Igår var vi en sväng hos svärmor och hälsade på. Fick vi lite god mat med :).


Nu har vi börjat planerat för Pontans 1 års dag. Barnkalas för första gången :).
Tiden har sprungit iväg. Snart börjar man jobba på ordinare jobb. Och det är inte långt kvar till jul, man får snart börja shoppa julklappar. Vart har detta året tagit vägen?

Nu ska vi göra oss klara för storstan.
Kram Cissi

50 års kalas

Igår var vi på 50 års kalas. Det var riktigt trevligt, massor med folk.



Här är Pontan med sin pappas kusiner och farmor på hönet.
Imon blir det att åka och skriva på papprena för nya jobbet. Ska bli spänande.
Idag har vi inte planerat något än, gubbe ligger fortfarande och sover. Vi får se om vi åker ut en sväng. Pontans förylning har blivit mycket bättre rinner inte längre men han hostade lite i natt.

Kram Cissi

50 års kalas

Idag ska vi på 50 års kalas hos Andreas mosters man. Ska bli kul att träffa den sidan av släkten, var ett tag sen.
Igår kollade jag och gubben på Idol, men vi missade slutet då vi båda somnade, så frågan är: Vem åkte ut?

Nu ska jag gå och göra mig klar för idag.
Kram Cissi

Sötungen som busar.

Här har han fått tag i musen till datan.


De är kallt men solen lyser så fint ute. Man får lust att gå promenad.

Bluff & Båg??

Har funderat på detta, Man hör ofta om någon som känner nån som vann t.e.x triss, hästarna m.m. Men aldrig att man hör någon som vunnit en tv, resa eller något presentkort som dom så stort utlovar på nätet. Det kommer upp grattis du är vår 777 777 besökare idag. Om det finns någon där ute som har vunnit det någon gång hade det varit kul om du kunnde skriva ett inlägg hos mig.


Idag blir det att stanna hemma igen, Pontan har hostat lite i natt och näsan rinner fortfarande. Vi ska skicka in ansökan om dagisplats med.  Han är snart 1 år och tiden har bara runnit iväg. Känns som igår man låg på förlossningen. På måndag ska jag till mitt nya jobb  och fotograferas och skriva sekritess m.m. Ska bli kul att komma ut i arbetslivet igen även fast det bara är kvällar och helger.

Min telefon har gått sönder och så sitter jag och tittar på tv och ser ett erbjundande, när jag då ska beställa detta så finns inte telefonen på lager och man får vänta i två veckor, varför gör man då reklam på tv för den??? Irriterande!!

Kram Cissi


Förkylningen igen!!!!

Nu får det vara nog, Pontan har blivit förkyld igen!!! Han hostar och snoret rinner, som tur var sov han hela natten så man slapp sitta uppe. Men när den äntligen hade försvunnit i 3dagar så kommer den tillbaka.
Det blir till att stanna hemma idag.
Igår fick gubben lagt golvet i Pontans rum så nu är det bara listerna kvar sen kan han flytta in.

Kram Cissi

Jaha, ingen mob hittade jag heller.

Jag och Pontan har varit ute och letat efter en ny mobil, min har gått sönder så jag hör inte vad folk säger. Det finns ju över 1000 olika modeller, och har man inget intresse för det så är inte det någon direkt hjälp. Efter att ha letat ett tag åkte jag hem till syrran istället och drack kaffe, mycket roligare. Vi skulle igentligen hem till Sanna och Melenie men Sanna var sjuk så dit ville vi inte åka.

Det är nu färdigmålat i Pontans rum, Så nu är det bara golvet kvar.
Funderar på att dra igång bantningen igen, men det känns inte som någon idé. Jag fuskar ju bara, håller i två dagar sen är jag i kakburken och pillar.

Kram Cissi


Målaren Cissi.

Igår drog jag igång med att måla igen. Nu är det Pontans rum jag dyker på. Ska måla färdigt idag får bara vänta på att han sover middag så jag får några timmar på mig. Igår var Malin och Molly uppe. Vi gick en kort promenad.

Såg på svenska hollywood fruar igår, en riktigt rolig serie. Såg på roast med Bert Karlsson. Måndagar har varit en bra tv dag, på torsdag kommer Inlåst. Trodde inte den skulle vara så bra som den är men man fastnade direkt.

Kram Cissi

Måndag.

Idag blir det en lekdag hemma hos Malin och Molly. Det var ett tag sen vi var där då hela familjen har varit förkylda i ett par omgångar. Igår såg vi på film och myste. Det var mysigt *L*.

Pontan kan nu stå själv, han kan också gå om man håller han i händerna, gud vad fort det har gått.

Nu ska vi göra oss iordning.
Kram Cissi

Tyroler, 30 års fest.

Igår var det fullt ös. Pontan hade haft det bra hos mormor. Dom fick t.o.m sovmorgon.

Malin,jag och Sanna.

jag i min fina klänning.

Idag blir det slappadag,Titta lite film och bara mysa. Gubben är iväg och köper pizza *mums*.

Kram Cissi

Oktober/30 års fest.

Idag ska jag och gubben ut på partaj. Mamma ska ha Pontan, så vi gick upp itid oxh badade. Städade även hela morgonen så Daniel och Malin ska komma på en öl innan.

Igår kollade vi på Mia och Klara 2. Dom är så grumma! haha.

Kram Cissi

Fullbokad dag!

Idag ska jag och Pontan hem till syrran och hämta resesängen. Han ska ju sova hos sin mormor imon då jag och gubben ska på oktoberfest/30 års fest. Sen ska vi och köpa present ihop med Malin och Molly, sen blir det att åka och leta färg till Pontans rum. Så det blir fullt upp.

Glömde skriva i gårdagens inlägg att jag fick alla i streaplers autografer,som min kära moster Bettan fixade till mig.

Nu ska vi gå och göra oss iordning.
Kram Cissi

Cinderella.

Nu är vi hemma igen, oj oj oj  vad roligt vi har haft. Vi har alla skrattat så tårarna sprutar, jag vet inte var jag ska börja. Det var vi ungdomar och PRO.
Det började på tåget till stockholm, fick en kille brevid mig men han bytte plats innan vi lämnat göteborg, undrar varför hehehe. När vi väl anlänt till stockholm går vi till tåget, tog bara 1,5 tim. Mama fick ont i fötterna, tur att vi redan hade börjar öla. Här väntar vi på resten.



Båten.
Ja det hände mycket roligt
Vi fick dansat en del också.
Här har vi bandet.

lite goda drinkar


Mormor,Mia,Jenny och moster Carola.

Mamma, jag, moster Bettan och Emmy.

Kram cissi

RSS 2.0