.

Bloggen är för tillfället avställd!!!

Jag kommer mellan 6mån-1 år befinna mig på nya bloggen:
www.ceciliaherkules.blogg.se
Jag hoppas ni vill följa med dit ;-).

Kram Cissi

.

Bloggen är för tillfället avställd!!!

blandat

såhär glad är Bella när hon väntar på sin gröt ;)

Pappa och Pontus bygger med lego. Det var jag och POntus som höll på. Men så kom pappa hem och hux flux satt pappa där och grejade...

Ja ni ser vel hur rutan i bakgruden *blänker*. Fick mig ett ryck och tvättade alla fönstrena igår. Dom såg bedrövliga ut efter alla stormar som varit...
Syskon mys. Jag har även rakat Pontus huvud. Så nu har han, Bella och Pappa samma frisyr hahaha.


Kolla in detta. Det räcker med att Pontan visar sig så skrattar Gabriella.

Ja Pontus blev hemma idag med. Två pannkakor och lite makaroner tryckte han i sig igår. Idag började det att han tog en tugga på sin smörgår sen så började han spy igen.. när ska han bli frisk stackarn...


Kram Cissi

God morgon

Det börjar bli riktigt tråkigt att bara sitta hemma... Inatt började Pontus hosta. Kan det vara så att han har halsont kanske? Därför han inte äter? Jag ska göra hans favvorit idag! Pannkakor och glass ;-). Det som är så konstigt är att alla vi andra klarat oss från magsjukan? Den brukar ju alltid alla åka på om en i familjen fått det?
Så idag blir det åter igen en dag hemma. Jag hoppas han blir bättre annars blir det ingen inskrivning på viktväktarna imon och jag får vänta 1 vecka till :-(.
Gabriella har skämt bort mig 3 nätter i rad! Hon somnar vid 7 och vaknar 05.00. Men jag vaknar var och varannan timma endå. Skönt att slippa gå upp endå.
Nu ska jag vänta på att TV4 ska diskutera med en läkare myter om feber! Alltid kul att lära sig något nytt!
Kram Cissi

Det här med mat!

Gabriella äter exakt 6 måltider per dag. Sen har hon 1 smakportion av gröt vilket innebär endast några små skedar. Så totalt dricker hon 960 ml ersättning per dag. Enligt ersättningsförpackningen ska hon äta 700-1200 ml per dygn. Så övermatar henne gör jag inte. Ändå ser hon snart ut som en liten Michelin gubbe ;-). Hon har fått sin mammas förbränning!=0! Jag är inte orolig för Pontus var lika dan men han har glatt sprungit av sig sina ringar ;-). Men jag blev tvungen att göra en uträkning för att vara extra säker på att jag inte trycker i henne för mycket. Såg på nanny programmet och där sa hon att om man övermatar ett spädbarn kan dom bli lättirriterade och griniga. Och det vill vi inte ;-).

Pontus fick glatt i sig mat och smörgås igår. Han är tillbaka igen. Imorse när. Jag gick upp och skulle ta morgonkaffet så stog han i köket och stirrade!! Så sa han med sur röst: mamma gå och ta på dig kläder!! Vet inte hur jag ska tolka det?? Men jag fick mig ett gott skratt.
Motivationen är på topp. Jag längtar tills jag ska få börja med lite ny mat och gymet ;-).
Ska dra ut barnen idag efter att dom spenderat hela helgen inne!
Kram Cissi

Jaha

Status uppdatering: Gabriellas ögon är bra nu. Jag mår bra, inga symtom på magsjuk här inte! Pontus har fortfarande knappt fått i sig nåt? En sked yoghurt och en tugga mat? Men han är ganska så pigg endå.  Det enda är att han sover lite då och då. Men när han vaknar leker han. Hoppas att aptiten drar igång snart igen!
Det händer inte så mycket när barnen har/är sjuka...
Kram Cissi

Familjen sjuk!

Jag fick igår svar på vad det var för fel på Pontus! Jag tvingade han sitta med mig i vardagsrummet och måla och bygga pussel! Men han satt bara och tittade?? Jag frågade flera gånger har du ont någon stans?? Nej sa han. Och han fick sina pigga ryck imellanåt. Tillslut somnade både Pontus och Gabriella på soffan så jag passade på att hoppa in i duschen. När jag kommer ut hör jag Pontus harkla sig i soffan. Och så ropar han mamma så jag springer in. Ja hel soffan var full med spya. Sen fortsatte det! Så jag fick städa hela huset, tvättat alla lakan, spritat ner handtag, lysknappar och toaletten. Bara hoppas att det inte kommer till oss andra!

Gabriella har fått ögoninflamation i båda ögonen så hon är inte så pigg hon häller.
Och gubben har fått en spricka i ena revbenet!
Bara jag som fortfarande är frisk ;). Peppar peppar.....
Pontus har inte spytt nåt idag och verkar pigg. Han har pusslat på morgonen och så har han fått i sig lite gröt!
Vi kan ju bara hoppas på att det var allt för denna gången ;-).
Kram Cissi

Mitt nya liv!

På onsdag börjar jag mitt nya liv! kl 09.30 är det inskrivnig på viktväktarna och jag har pratat med dom och jag får ta med Gabriella. Pontan är ju på dagis då.
Efter första mötet med dom ska jag till huset "nästan brevid" friskis och svettis för mitt första pass på gym efter flera år! Har pratat med dom med så Gabriella får följa med även dit.  Så på tis och ons åker Gabriella med sen blir det träning på kvällstid med lite olika pass. Ska iaf försöka få in 3-4 träningsdagar i veckan... Får ju inte börja med förmånga för då är det stor risk att jag tröttnar och dit ska vi inte denna gången!  

Jag hoppas verkligen detta är en livstil som passar mig.
för 2013 ska jag vara snyggast på stranden! Långsiktiga mål är bra!

Så nu ska jag vräka i mig massa fet mat, bullar och annat gott fram tills onsdag!

Sonen har varit lite konstig? Matstrejkar och låg i sängen hela dagen igår. Jag var inne och sa till han att han skulle upp och leka med sina saker, jag hotade med att stänga av tv. Jag gjorde det med, men då kom jag på herre jösses han har ju inte ätit nåt idag?
Så jag får i han en smörgås och lite vatten. Sen kommer lunchen. Han total vägrade. Jag vet hur det blir när han inte äter. Då kommer han efter 10 min och vill ha nåt iaf. Så jag trycker i han lite stekpotatis. (inte mycket)... Sen på kvällen får jag i han en liten smörgås. Nu har han helt vägrat frukost. Jag gjorde tom. gröt med en klick smör i men inte en endaste sked? Jag tog tempen som inte visade nåt? Frågade om han hade ont någon stans, men icke. Aja bara och vänta tills han vill äta igen...
Detta är ovanlig för han är som sin mamma och säger aldrig nej till ett mål mat *asg*.

Kram Kram Cissi


skit och pannkaka!

Bantningen gav jag upp... Antar att jag får göra som dom flesta andra. Viktväktarna och gymet. Jag behöver förändra min livsstil har jag insett!!!  Förhoppningsvis får jag med gubben på det! Drabbades av panik igår när jag såg biggest loser... Ja det säger bara poff så är man där. Man vet ju hur snabbt man fått på sig dom första kilorna..



Pontus använder mössan som hjälm.

Igår skällde han på mig för att jag hade tänt lampan han fick av sin farmor. Haha han lät så gullig fasten han var arg. Han säger så underliga saker numera. Man blir lite förvånad.

Idag ska det tydligen komma storm och det är skitväder ute så jag tänker inte tvinga ut barnen.

Kram Cissi

recept

Om ni kollar på inlägget nedanför detta så har jag lagt ut receptet på brytbrödet jag och Pontan gjorde..
Gabriella somnade gott i gungan.

Men mamma inte pussa mig på kort ;).

Grabbarna lagar mat. Pontan tar alltid fram stolen med så den har man dundrat in i några gånger med tårna....

hårdrocks Pontan... Förstår inte att det är så kul att räcka ut tungan..

kärlek


Jag och gubben ligger och kolla på sveriges mästerkok på kvällarna. Så jävla roligt. Så kommer dom dit med hopp och drömmar. Så får dom elak kommentarert om hur skit deras mat smakade hahaha Vi ligger och *asg*. Elakt men roligt. Det är ungifär som intagningen på Idol. Programmets bästa avsnitt är ju ibörjan när dom ska välja ut... Forstättning ikväll :).

Kram Cissi


brytbröd


Här är brödet jag och Pontan bakade häromdagen. Så jäkla gott...
Här kommer recept:

  • 50 g jäst
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 5 dl vatten, fingervarmt
  • 1 äggula
  • 2 tsk salt
  • 1,4 l vetemjöl

    Tilllagning
  • Lös jästen i en degbunke ihop med det fingervarma vattnet.  klicka i smöret, äggulan och saltet.
  • Tillsätt nästan allt mjölet och arbeta degen kraftigt med elvispensdegkrokar eller hushållsmaskin. Låt jäsa i minst 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
  • Dela degen i 20-25 bitar och forma dem till runda bullar.
  • Lägg bullarna tätt ihop på en bakplåtspappersbeklädd plåt. Strö över mjöl. Låt jäsa minst 30 minuter.
  • Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
  • Låt svalna på galler.
  • Billigt och super gott till en sallad, soppa eller bara till en liten smörgås ;).

    Kram Cissi
     



    bakning

    Igår bakade vi både muffins och brytbröd. *mums*. Synd bara att jag börjat banta.....
    Men Pontan tyckte det var gott.

    Bella bus fick allt nöja sig med ersättningen ;).

    så började det ju snöa. Då fick vi ta och gå ut en sväng i det underbara vädret :)

    Underbart med dom röda kinderna.

    Idag ska jag iväg med Pontan till dagis och jag och Bella ska nog ut och gå en sväng. Vi har lite ärenden att göra också...

    Kram Cissi

    Bantningen är påbörjad!

    Igår var vi och hämtade hem Pontus från farmor. Gick bra. Han brukar inte vilja följa med hem därifrån. Han började när vi kom och sa att han inte skulle följa med. Men det gick bra ;) Bus hos farmor.

    Vackra...

     

    Har påbörjat min bantning idag.. döden.. Får se hur många dagar jag orkar denna gången.. Positivt tänkande. Ska försöka hålla hummöret på så glatt  jag bara kan för familjen :-) 
    Så kommer det mycket negativa inlägg framöver så är det bara jag som tar ut min aggrisivitet ;).

    Jag och Pontus ska även baka idag. Men det blir lite bröd och bullar till frysen ;).  Imon ska han tillbaka till dagiset och jag och Bella ska ut på lite ärenden.

    Kram Cissi


    söndag

    Pontan har hittat mina varma goa strumpor. Lite stora för ha nbara ;).

    Precis som sin bror. Ut med tungan när vi ska ta kort.

    När granen skulle plockas ner somnade Bella. Snygg stil ;)

    Nu ska vi åka och hemta hem Pontan ;).

    Kram Cissi

    Bio

    Pontus sover hos farmor och mormor har passat Bella. Jag och gubben har varit på bio. Det blev twilight 4:an. Ettan var bra tvåan var bra och trean okej... Sen fyran.. Phu jag förstår inte vad alla fannen ser i filmen? Höll nästan på att somna. Sen är han inte snygg! Jacob därimot ser helt ok ut. Nej jag var missnöjd med filmen men måste endå se femman när den släpps. Kan ju inte missa en när jag sätt alla andra.
    Nu blir det grillat och tv häng!
    Kram Cissi

    En fullspäckad dag

    Har precis satt mig ner i soffan..... Granen är ute julgardinerna borta och nya öppe. Tomtarna är nerpackade. Handlat mat, bakat tekakor och middagen är uppäten ;-). Pontus har haft sin kompis och grannen Elin här. Det är så kul när man hör dom prata i bakgrunden. Dom har blivit så stora....
    Nu ska jag och gubben slänga på en film och fredagsmysa :-)

    Imorgon väntar nya äventyr ojojoj....
    Kram Cissi

    Bakat

    Igår bakade jag och Pontus lite. Blev silviakaka!

    tredje året som bloggen finns nu. Kollade på lite gammalt och fann detta:


    Så liten han var Pontus..


    Kollade runt på lite gammla klipp igår. Helt allvarligt. Det är nog bara dansband som sjunger bra live! Dom gör det hela tiden och det låter precis som på cd! Kolla in detta gammla klippet. Så snygga dom är!



    Ja då blir man 25 iår... Och det betyder att man är närmare 30 är 20.... gisses vad åren går. När jag satt och kollade tillbaka på bloggen så insåg jag hur mycket jag gått upp i vikt... på måndag slutar jag äta! Nu får det vara nog... endas drinkar hedanefter. Tycker dock synd om familjen som kommer få en lättirriterad mamma men det får dom stå ut med ;-). Måste ju komma i bikinin till sommaren. helst ska den sitta löst så jag får köpa en ny.

    Kram Cissi

    storm

    Vilken storm det var inatt. Jag vaknade av att frysen började pipa. Strömmen hade då varit av. Men det kan bara ha varit i nån timma eller två.
    Gabriella var gnällig gårdagen. Förkyld i näsan. Så hon somnar och så vaknar hon av att hon hosta då snoret riner ner mot halsen... Stackarn. Men natten gick dock bra endå.
    Bella äter gröt *mums*

    Har skickat iväg en beställning på ny almenacka på barnen och tackkort från dopet. Blir lätt att man glömmer av alla måsten i denna julstress som varit ;-).

    På fredag ska vi julplundra? Eller vad det heter. Gran och tomtar åker bort. Behåller bara stjärnorna i fönstrena.
     

    Kram Cissi

    busvissla

    Sonen kan ju vissla. Försöker få han till att busvissla. Så söt *L*.

    Söta Gabriella

    Vi var på BVC igår med Bella. Hon väger 7815 gram och är 64 cm lång. Hon väger nu mer än vad Pontus gjorde i denna åldern. Hon kommer bli en riktig Biff! Men barnmorskan tyckte det såg jätte bra ut! Var även hos läkaren som kollade hennes huvudform då hon hade en favoritsida när hon kom. Men även det så jätte bra ut. Så ett positivt besök hos BVC.

    Kollade på en sommar med Göran igår. Den får en verkligen att skratta så man viker sig *asg*.

    Idag har vi inte bestämt vad vi ska hitta på en, men förhoppningsvis håller vädret upp så vi kan gå ut en sväng.

    Kram Cissi

    2012

    Det ny året är här, men Pontus passade allt på att göra 2011 bra minnesvärt dom sista timmarna som var kvar!
    Detta är ketchup som pontan tog och målade med på väggen vid 13.00 på nyårsafton.

    Vid 15.00 sprang pontus omkring och busade i vardagsrummet och pang sa det. Han trillade med fick örat rakt in i rumsbordet:

    Här ser både Pontus och Emilia luriga ut ;). Bus på gång kanske.

    Lite spel blev det med

    Pontan började bli riktigt trött framåt 22.00 men han höll sig vaken fram till 01.00. Men då var han bra gnällig..

    Bella bus, snorig men glad :-)

    Idag väntar MVC och läkarbesök med Gabriella.

    God fortsättning.

    Kram Cissi


    RSS 2.0