Året som gått..

Ja då var 2011 slut.
Jag tillbringade 8 månader gravid, gick upp 10 kg, vi firade 10 år tillsammans jag och gubben.
Pontus fick sy sina aldra första stygn.... Förhoppningsvis sista med!

Han slutade även med både napp och blöjan innan 3 årsdagen ;).

Motorn rasade och Pärlan försvann:

Traditionen om Camping fortsatte..

Pontan fick sin första cykel.

Vi renoverade ett nytt barnrum

Pontus blev Storebror och vi blev en familj på 4.


Bella har inte hunnit med så mycket men hon har dock fått smacka sin första måltid :), och hon gick med i svenska kyrkan genom dopet ;)


Idag har jag och gubben varit förlovade i 10 år
.
Lär nog dröja ytterligare 10 år innan bröllop ;)....

Gott nytt år!

Kram Cissi

blandat

Idag står det städning på schemat. Funderar på att sudda ut det och tillbringa dagen ute! Ser ut att bli kanon  väder.
Som ni vet sen tidigare går inte jag och bellas barnmorska riktigt ihop. Hon ringde igår och frågade hur det gick  med ammningen?  - Nej sa jag det går inte alls. Jag försökte pumpa men det kom inget så jag la av och nu är det bara ersättning som gäller. Barnmorskan- Ja då kanske mjölken var slut. - Ja det var ju det jag sa från första början.... Men då fick jag till svar: Mjölken kan inte bara ta slut.. Hon var iaf snäll och ringde för att se hur det går. Det får hon ett plus för. Men det krävs 7 goda gärningar för att glömma 1 dålig ;).

Pontan kör lite bil.

Imorgon är det nyår och då får vi lite främat här hemma :)

Kram Cissi


skriskor

Igår var familjen och åkte skridskor. Träffade Larsson och Blomgren från jobbet där. Även Svensson med familj var där. Ett riktigt kommunalåk!
Här har vi den blivande hockyproffset. Nya Forsberg ;) och så tungan ute..

Lite bambi på hal is

Men även ett hockyproffs behöver lite fika ;)

Pontus tycker det är jätte roligt att äta mat nu mera när Gabriella är med. och så säger han: här kommer morfar öppna garaget.


Kram Cissi


uppdaterat bloggen

Ja ni ser vilken förändring jag har gjort här. Vi är ju i julen så då får det ju vara rött ;).
Hade tänkt ta med mig familjen till åbyishall idag. Får se hur det går för Pontan ;). Dom har ju sånna man kan hålla sig i.

Tv:n var viktigare än mamma..

Så jag bytte vinkel men ändå ville dom inte riktigt. Tv:n var fortfarande viktigast.



Kolla vad stor jag är:


Kram Cissi

julen

Nu var julen över. bara 1 år kvar tills nästa. Vi var hemma hos Gabriellas och Pontus gammel mormor på söndagen. Givetvis tog batterit slut på kameran.








Kram Cissi

Julafton

 Dags för lite mat. Som vanligt var hela julbordet fullt med hemmagjorda saker. Det är fina grejer det ;)


Gabriella fick sin första måltid :)

Kalle kl 15.00

Pontus somnade innan tomten kom.

Men lagom tills tomten kom fick vi väckt han :)


helt otroligt vad mycket saker dom får.

Vi hälsade även Gabriella välkommen till bordet ;)

En hel lyckad julafton :).

Kram Cissi


.

Varmaste julhälsningar
från
familjen: Herkules Wersén


Julgodis

Igår fortsatte jag och Pontus baka julgodis. Kallar dessa för djävulen! Varför: Dom innehåller bara godsaker och sätter sina spår på kroppen.... Rullad mandelmassa med ett täcke av vitchoklad..... ojojoj.. Gick upp 1 kg bara av att titta på dom.

blev en härlig godisskål:

Nu undrar ni nog vad dehär är:

Stearinljus! På pontus dagis sammlar man in dom och återvinner till cyklar. Förra året samlade dom in så många att det blev 3 nya cyklar. Iår vill dom slå deras rekord och få ihop till 5 st. Tycker det är en bra grej som dom gör. Barnen tycker ju det är kul också.

Imon är det julafton äntligen... Åå då ska det frossas i en massa fet mat! Tomten kommer... Pontus längtar :). Gabriella ska även få smaka en första måltid med potatis och majs.. Snart 4 månader. Vart tog tiden vägen?

Idag ska det julstädas!

Kram Cissi

julbakning

Mamma ta inte min nappflaska då ;)


ååå vad gott att äta på sig själv.

Vi bakade lite julgodis igår jag och pontus. Ser ut som om han är i drömmarnas land här...

Pontus visar vad han har gjort.

Vi har tillbringar våran morgon ute i snön och gjort snögubbar och åkt lite pulka.
Pontan gjorde tuttar på sin?



Snart är det julafton. Och det hade varit kul om snön låg kvar...
Nu blir det lite mer julbak.

Kram Cissi


snö

Det blev ingen Ikea igår. Jag och Bella lekte med Lea istället ;). Så idag tog vi oss svängen förbi Ikea.
När Pontus kom hem igår hade han med sig julpyssel från dagis. Så nu har jag två st saker som han har gjort som hänger i granen. Likadana. Så fortsätter dom göra dessa varje år på dagiset kommer den bli kanon fin granen om ett par år ;).

Titta vad fin tavelram han gjort. Vi valde ut ett kort och så frågade jag om vi inte skulle ställa det i fönstret i storarummet? - Nej i Pontus rum skulle det stå. Så han ställde den brevid tv:n.

När vi skulle åka till dagiset sa jag till Pontus. Nu kommer ni nog åka pulka på dagis idag. För då här såg det ut hemma hos oss. Och gör det fortfarande.

Ju närmare vi kom dagiset dessto mindre snö blev det. Så när vi kom fram var det bara slask.. Tråkigt.
Jag och Bella har även varit och inhandlat lite så vi kan göra julgodis. Men antar att vi får åka lite pulka här hemma först.

Kram Cissi

ullared

Åkte till ullared igår. Kände att det behövdes. Helt folktomt var det. skönt..

Bella läser bamse

Pontan


Idag blir det nog lite Ikea för mig och Gabriella.

Kram Cissi

En dag i Kode

Igår fick vi äntligen träffa lilla Emilio!

Pontan kollar in sin nya kusin.

kusinerna


Det blev en promenad i det fina vädret.




Bara 5 dagar kvar till jul :).

Vet inte vad jag sysslade med inatt. Vaknade runt 1 tiden. Gick upp och tog på mig, och så gick jag ut i garaget och letade efter gubben? Jag hittade han inte så jag gick in igen och ropade mot övervåningen, så hör jag hur han svarar ifrån sovrummet? haha Han låg brevid mig hela tiden.

Kram Cissi

granen


då var granen på plats. Gud vad mysigt det blev. Pontan hängde kulorna på samma plats iår igen. Så mamma fick glatt flytta runt dom ;-).

Vi var ute i det fina vädret igår, Det var dock kallt men det blåste inte. Hur sjukt är inte detta då. Pontus igår: Gräset är grönt och POntan går i overall. Det ser helknasigt ut.

Kolla så söt Gabriella blev när näsan blivit lite röd. Hehe.

Jag var iväg och fyndade en massa igår. Blev en riktig shoppingdag helt själv. Och jag kan inte komma ihåg när jag senast var iväg själv? Hade ju disco i bilen!

Idag ska vi äntligen få träffa Emilio. Han har dock hunnit bli 2 veckor och man skulle ju viljat träffa han när han var helt färsk ;). Men vi kunde ju inte smitta ner han.

♥♥♥Mindre än 1 vecka kvar till jul. Så sprid eran kärlek till alla dom ensama ♥♥♥

Julkram Cissi


Granen åker in

Fick höra från Gävle att dom önskar att bloggen stannar kvar :). Kul att höra!

Idag åker granen in. Självklart ska vi ha en riktig! och jag hoppas den barrar jätte mycket ;-).
Än så länge har barnen inte gjort något att hänga i den, men jag hoppas om ett par år att den blir full av saker som dom själva har gjort. Det är då det blir en gran full av kärlek ;-)

Bella bus sover så gott.
Hårdrocks Pontus


Trevlig Helg

Kram Cissi

gott och balndat

Jag är vad man kallar en aktiv bloggare. Trots detta tro det eller ej: så läser jag inte andras bloggar! Varför?- för jag skiter helt enkelt i vad andra gör! Det intresserar mig inte! (skämtochsido). Nä jag vet inte varför. Det är lite roligare när man träffar folk och inte vet så mycket om dom. Man har mer att prata om. Sen så har jag nog inte det intresset häller att veta vad folk gör hela dagarna. Meningen när jag skapade denna bloggen var att släkten som bor långt bort skulle få se pontan. Se hur han växer och lärde sig, men sen så har jag bara fortsatt då det är så många som läser den. Har nu ställt mig frågan om jag verkligen ska fortsätta? Vi får se..

Det närmar sig jul och inte en enda julklapp har jag köpt. Få ta någon eftermiddag och åka ut. Måste även inhandla julmat. Fick lite panik när jag glömt av ris alá maltan. Men som tur var har mamma dunderkoll på läget och redan fixat det ;).

Dagens gnäll: går till alla er som gör allt för eran egen vinning hela tiden.

Pontus är helt såld på sin tomtedräckt. Nya favoriten. Så även hos ögonläkaren hade han på sig den.
Kolla vilken fin keps. Fan ibland lyckas man!

Bella lika glad som vanligt :)

Igår så höll hjärtat på att smälta... Pontus sa för första gången: Snälla mamma kan jag ta blixten? Då kunde man ju inte säga nej.... Undra var han fått det ifrån. Vi har aldrig sagt att han ska säga snälla.. Man blir förvånad ibland.

Idag laddas det för tacos mys! Underbara fredag! Hoppas att få träffa Emilio i helgen. Man vill ju se han medans han fortfarande är bebis ;-).

För övrigt har jag nog helt slutat med ammningen nu. Det funkar inte. Jag få en arg Bella och blir en trött och irriterad mamma.

Kram Cissi

mammas födelsedag.

Var med sonen hos ögonläkaren igår. Började ju jättebra när vi fick vänta 40 minuter trots att vi fått en tid!! När vi väl kommer in får vi en grinig läkare vilket inte gjorde saken bättre. Så istället för att kolla blundade Pontus. Han totalvägrade! Och när han inte blundade tittade han bort... Efter ca 15 minuter fick jag han till att sammarbeta och läkaren fick allt kliva åt sidan. Det blev mamma som fick peka! Så jag tog hennes jobb och sen fick inte ens Pontus ett klistermärke! Ett bra tips är att när man väljer barnläkaren är att dom ska tycka om barn!!!

Var hemma och grattade mamma igå på hennes dag. Fick lite tårta *mums*

Åå så gott att äta på!


Kram Cissi

mammas födelsedag.

Idag är mor min 49 år. Och jag ska givetvis åka och hälsa på henne :). Pontan ska lussa för henne med ;).
Grattis älskade mamma.

Ska till ögonläkaren med Pontus idag. Tror inte det är nåt speciellt. Bara det att han var där när han var 1 och då skelade han jätte mycket. Nu är det ingenting. Så det är nog bara en återkoll för att se hur det ser ut *asg*. Han fick stanna hemma från dagiset idag med. Vi hade återigen en fruktansvärd natt. Han vaknar hela tiden och är ledsen... Han hostade även inatt. Men nu är det ingenting? Jaja ut i ovädret ;-).

Kram Cissi


Lucia

Hade en liten tomtenisse här hemma idag ;)

Bästisen Viggo hade givetvis på sig tomtedräckten idag med. Dom är så söta :). Jag och Bella bus ska tillbringa dagen hemma. Har den senaste veckan varit alldeles slut i kroppen. Man har ju inte sovit ordentligt på snart 1 år. När man var gravid var man kissenödig och sprang på toan mitt inatten, nu så är det Gabriella som ska ha mat och sen har även Pontus börjat vakna på natten. Det hjälper inte att gubben går upp häller för jag vaknar endå.. Så just nu känner jag mig trött... *snark*

Lucia idag och imorgon är det mammas födelsedag. Så det får bli att vi både Lussar och firar henne imorgon.

Kram Cissi


Pepparkaksbakning

Igår hade vi den traditionella pepparkasbakningen. Pontan var riktigt duktig. Men när han skulle trycka ner formarna tog han dom på fel håll så han fick den vassa sidan uppåt ;). Inte lätt att se.




Gabriella låg och sov hela tiden ;).
Kolla in going benen. man vill bara klämma på dom...

Som ni ser har jag kagt till en gillar ruta efter varje inlägg. Hade varit kul att ni tryckte på den så jag ser vilka det är som läser bloggen! Ser ju endast antalet.


Kram Cissi


Tradition


5 min efter

Syskonkärlek :)

Gubben och jag körde lite biljard igårkväll när barnen somnat. Det är bara det att Pontan har varit där uppe och slarvat bort 3 bollar? Vi har letat överallt och kan verkligen inte hitta dom... Men det gick och spela endå ;-)

Idag ska vi ha det årliga pepparkaks baket! Traditionen med mamma. Får se så inte Pontan bara äter deg som han gjort tidigare år ;-)

 

Kram Cissi


Dejting, flörta, eller vad man kallar det?

Idag skulle vi åkt hem till Brosan och hälsat på, Men Gabriella har varit dålig så här tar vi inga chanser på den lilla bebisen Emilio.

Kolla Idol igår, suck.... Hade kommit en omgång till hade jag sökt in garanterat! Finns ingen som skriker lika bra och får såna ryck som jag. Tydligen det man vinner på! Moa kommer bli störst av dom alla endå ;).

Var på Ikea igår helt själv och tog en starköl, (skämtochsido) dom har tydligen börjat servera det. Nej jag var där och köpte ljus ifall strömmen skulle gå. Men det gjorde den ju givetvis inte då. Var helt tomt med folk. Så det rekomenderar jag. En fredag vid 18.00 tiden.

Satt och kollade fackebook igå när jag fick syn på Hans-Göran Mellroth. För er som inte vet vem denna sköna människa är så är han: En man som Filip och Fredrik hittade och ville ha med i deras dejting program. Jag tror även han hittade en kärlek. Bara det här han skrivit talar ju om vilken varm och go människa han är:

Människan har ett hjärta av guld.

På tal om dejting har jag nu hittat den nya sidan för er som letar efter någon: Wordfeud.

 

Jag spelar ju med random opponent då alla jobbar på dagtid. Men det är inte första gången jag får ett sånt meddelande. Helt seriöst? Gå med i nån dejtingsida istället. Pinsama människor... Har nu bytt till en bild med mina barn och hoppas att detta upphör.


Kram Cissi


Förebilden

Bella bus har ju varit sjuk. Vet inte om det syns på kortet? ;-)

Ögona är röda och näsan rinner. Stakarn. Ser inte alls pigg ut. Men idag är det dock mycket bättre. Vi stannade hemma igår så jag satt och kollade på foton. Barnen är superlika över ögonen och näsan.

Gabriellas har klarblåa ögon men dom hinner ju förändras en del.

Pontans ögon börjar bli lite grönaktiga


Kollade på Malou efter tio igår: Handlade om föräldrar som "stöttar" sina barn i deras fritidsaktiviteter. Spänande. Finns människor som är imot sånt? Så länge man inte pressar sina barn tycker jag inte det är någon fara.

Min mamma var ju super engaskerad i min idrott. Men hade hon inte varit det hade jag nog tröttnat flera år tidigare! Var både fotboll, bandy och pingis ett tag. Hon var tom. trännare ett tag. När man ser tillbaka förstår man att mamma var trött imellanåt. 3 barn som alla höll på med sport. Köra fram och tillbaka. Sen var det matcher. Men varenda dag gick hon upp och gjorde frukost, såg till att vi kom iväg till skolan, jobbade, lagade middag och iväg på träningarna. Och jag tror aldrig jag hörde henne gnälla!

Du är en förebild mamma! Och det är väl det en mamma ska vara :-)

Jag kommer absolut stötta mina barn i det dom vill göra. Behöver ju inte vara någon idrott häller, kan ju vara teater, musik m.m. Bara dom inte sitter hemma och latar sig!

Idag ska vi stanna hemma med. Gabriella behöver en till dag hemma ;). Blåser storm ute så jag går med ficklampan i fickan och väntar på att strömmen ska gå. Vi har ju haft disco hela morgonen.

Kram Cissi


så jälvla trött!

Inatt har jag inte sovit en enda minut!!! Jag har haft Gabriella i sängen för första gången sen hon kom. Hon har hostat och varit så täppt i näsan. Så fort hon somnade till vaknade hon och började gallskrika!
Jag gav henne renässans och försökte få henne att somna i min famn men så fort jag röde mig så vaknade hon. Och jag kunde inte amma henne för hon fick inte luft så jag fick ge henne ersättning. Det var verkligen ansträngande för henne. Stakarn.

Kollade kalla fakta igår. Tyvärr Helena delar jag inte din åsikt! Jag gillar inte möss men va fan har människor inget stopp för sitt ego??

Igår satt Bella och tittade när jag gjorde den första julskinkan för iår. Och hon var så glad. Satt och skrattade för sig själv ;) Jag gjorde även ett pepparkakshus. Pontus har redan lyckats lossa taket... Blir nog inte så långvarit det där huset ;).

Ballong mannen.

Idag tänker jag inte göra ett skit! Ska ligga i min onepice och bara kolla tv! Hummöret är i botten!!!

Kram Cissi


ojojoj vilken fullsäckad dag!

Igår var en dag som var alldeles fullspäckad. Jag eldade, handlade, träffade Berit, var ute på promenad, lagade mat, tvättade och städade. Pontan var på dagiser så det var endast jag och Gabriella.

Jag blir retad av gubben. Han tycker min mössa ser ut som en björnf***a? Tror bara han är avundsjuk för både jag och Pontan har en. Hur skön som hälst!

Bella sov så gott när vi var ute :)


Synd att all den fina snön var borta idag :(. Jag som köpte en ny pulka till Pontan.

Idag ska jag ut och leta julkappar till julklappsspelet. Mycket bättre än att behöva springa runt och leta klappar till alla. Blir lte kul i det hela med ;).

Kram Cissi

Ny vecka

Vaknade 06.49 av att brandalarmet går. Det låter så högt att det gör ont i örona. Endå ligger båda barnen och sover. Ingen av dom vaknade. Sover man tungt då eller? Pontus blev överlycklig när jag drog upp rullgardinen och han fick syn på snön. Han skulle genast ut och göra snöbollar hehe.

Bella och Pontus ligger och kollar på musse. Båda två är nlika inne i filmen.

Pontus hittade en t-shirt som han slängde på sig och gick runt och spökade. Så jag tog ett kort, och han ser värkligen ut som ett spöke! Likblek stakarn.


Både jag och Pontan är helt fast i julkaländern. Det var änna längesen den var så här bra och spännande. Både för barn och vuxna ;).

Har haft flera ärenden idag när Pontus var på dagis, så imorn blir det en lugn dag ;).  Köpte en pulka till Pontus så nu får det gärna komma mer snö ;-)

Kram Cissi


Gabriellas dop

Nu är hon döpt och medlem i svenska kyrkan! Det gick helt lysande. Gabriella var vaken och glad hela tiden.

Pontan stog med oss där frame hela tiden. Men han var lite blyg så han ställde sig gärna bakom mig och gubben. Sen rätt som det var hörde man han vissla på tjejerna från den andra familjen som också döpte hehe. Han flörtar även i kyrkan ;)

Nydöpt Gabriella.

Pontus och Molly hade kul ;)

Fika


Grejar i köket. Lea vänder givetvis bort hehe ;)

Efter dopet åkte vi hem och Lena och Mats åkte med. Dom var barnvakt på kvällen då jag och gubben skulle på julbord med hans jobb. Hard Rock var vi på. Hade en kanontrevlig kväll. Träffade ju Ravelli och Miken från Idol.

Lördagen blev hel lyckad. Tusen tack alla :).

Söndagen blev dock lite seg. Både jag och gubben var trötta. Så vi hängde framför tv:n fram till 14.00 sen sa jag: nej nu tar vi med barnen ut! Kunde ju inte ligga på soffan hela dagen ;).

 

Kram Cissi


Jag finner inga ord........

...........

faster

ja då har man blivit faster till en gosse. Ett stort Grattis till Natalie och Brosan.

Åkte och Handlade vi 20.00 igårkväll. Helt dött i butiken. Sönt tänkte jag!! Jag skulle hämta ut ett paket som min moster sickat från Gävle till barnen. Bara det att när hon kollar på mitt körkort och lappen så ser hon att det står Pontus & Gabriella Herkules. Så jag fick inte hämta ut paketet? Jag måste ha legg på barnen för att hämta ut det? Så redan här börjar min irritation!

Jag plockar vagnen överfull och ska gå och betala. Givetvis åker jag på en kontroll, så jag pustar tungt.... Killen i kassan säger med otrevlig ton, ja så här är det! Ja jag är inte imot systemet bara det att jag inte storhandlat på flera månader så när jag väl gör det får jag plocka upp allt endå... (Sas inte otrevligt utan med ironin i det hela)
Jag och Bella brukar handla när vi kör Pontus till dagis därför blir det inte att jag storhandlar. 
Jag lassar upp varorna och killen i kassan fortsätter vara otrevlig och säger hur jag ska lägga upp varorna, allvarligt? Jag har jobbat i butik jag vet!! När jag sen har betala ser han att nåt är fel? HAN har dragit in köttet 2 gånger.. Och på något sätt försöker han få det till att det var mitt fel. Men det gick jag inte med på!! Så han fick ta kortnummret och ringa till dom på kort avdelningen och se till att det inte ska stå att jag gjort nåt fel!! Jäkla flantrattar som jobbar kvällar!! Nej nu blir det till att handla på dagtid då favorit personalen arbetar!

Idag ska jag bort till mor och hjälpa henne med tårtorna, eller ja så gott jag kan. Barnen är ju mked ;). Sen när gubben kommer ska vi och duka lokalen.

Kram Cissi

Hallå där kött och blåbär!

Jag har ju tidigare berättat om att ammningen börja ge upp. Så jag både ammar och ger ersättning. Nu har Bella börjat få en orytm i maten och jag tog upp det med min BVC sköterska. Jag undrarade om jag kunde övermata henne, för hon bara äter tills hon somnar. Hon äter ofta nu jämfört med förr m.m. Till svar får jag:
Bröst mjölken tar inte bara slut!, Ju mer du ammar desto mer mjölk kommer det. Nej hon följer sin kurva så övermatat henne har du inte gjort. Barn kan byta möster med matvanorna.
Vad ska jag göra då frågade jag henne? Jag ammar ju henne tills brösten är alldeles slappa (ursäkta uttrycket)? Svar: Fortsätt amma. Du har skämt bort henne med flaskan, så hon slår och river och sparkar när det inte går så fort med ammningen!

Jag var ledsen när jag gick där ifrån... Men Gabriella är nu 3 månader, väger: 6680 gram och är 61,5 cm lång. Jag vet att man inte ska jämföra barn men när man har 2 är det svårt att låta bli ;).  Hon och Pontan är precis lika :).

Idag väntar vi på att Brosan ska höra av sig. Han och hans jänta åkte in till BB igår. Var tydligen lungt på natten så vi hoppas det drar igång under dagen :).

I helgen ska vi för första gången ha barnvakt åt våra vildingar... Ska nog gå bra. Farmor jobbar ju på dagis så barn tar hon hand om varje dag ;).

Pontan spilde ut alla sina smågodisar. Då tog han fram dammsugan och började städa ;). Han är för söt våran son

Idag ska jag och handla inför dopet.

Kram Cissi

RSS 2.0