brytbröd


Här är brödet jag och Pontan bakade häromdagen. Så jäkla gott...
Här kommer recept:

  • 50 g jäst
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 5 dl vatten, fingervarmt
  • 1 äggula
  • 2 tsk salt
  • 1,4 l vetemjöl

    Tilllagning
  • Lös jästen i en degbunke ihop med det fingervarma vattnet.  klicka i smöret, äggulan och saltet.
  • Tillsätt nästan allt mjölet och arbeta degen kraftigt med elvispensdegkrokar eller hushållsmaskin. Låt jäsa i minst 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
  • Dela degen i 20-25 bitar och forma dem till runda bullar.
  • Lägg bullarna tätt ihop på en bakplåtspappersbeklädd plåt. Strö över mjöl. Låt jäsa minst 30 minuter.
  • Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
  • Låt svalna på galler.
  • Billigt och super gott till en sallad, soppa eller bara till en liten smörgås ;).

    Kram Cissi
     



    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0