Halloween

Halloween i Sverige
I Svergie är Halloween en sed som blossat upp, framför allt under den senare delen av 1990-talet. Mycket med hjälp av kommersiella intressen, men även via amerikanska TV-serier, biofilmer, böcker, seriemagasin och internet. Givetvis har svenskars personliga kontakter med amerkianer, engelsmän och irländare också spelat en viktig roll.

Det är främst barn och ungdomar som tagit till sig Halloweenfirandet med maskeradupptåg på daghem, fritidshem och privata fester. Bus eller godis? (="trick or treat") förekommer, om än i liten omfattning. I Sverige är det främst benrangel, häxor, spöken och andra varianter på temat döden som man klär ut sig till. Till skillnad från i USA där det lika väl kan vara prinsessor, féer, kungar, drottningar och alla möjliga andra sagofigurer eller politiker och artister som blandas med vampyrer, benrangel, spöken och häxor.


Ja vi får se om det kommer någon och kanckar på dörren. Kanske ska hänga ut lite vitlök istället *L*.
Idag har vi inte planerat någon ting. så vi får se vad som dyker upp. Men ikväll ska vi iaf titta på Dansbandsjakten. Skulle tydligen vara lite ungre band med idag.
Igår var sista dagen som Mathilda hade Pontan. Det har gått bra för henne dessa tre dagarna men hon var väldigt trött nu, hehe.

kram Cissi


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0