Melodifestivalen.

Igår var finalen på melodifestivalen. Underbart att Eric Saade vann. Jag tror han kommer gå långt. Låten är svängig och det är mycket show på senen. Men direkt började kommentarerna på facebook. en jag reagerade på var: Till alla er som tycker att rätt låt vann, har ni ens lyssnat på TEXTEN????
Nu har jag läst igenom texten ett par gånger och fattar inte vad dom menar? Han sjunger om att han kommer få tjejen han vill ha när han är populär även fasten han inte vinner.

Gubben startade en disskution om dansband igår. Han menade att sven ingvars var det största dansbandet. Men Ack så fel! Starta inte en disskution med mig om dansband för då är du ute på halt vatten! Här kommer historien.

Sven Ingvars
startades: 1956
Finns ingen mer historia efter 2001?


Lasse stefanz
startades: 1970
1988 valdes dom till Sveriges Bästa Dansband både i riksradion och Hänt i Veckan. Året därpå även i Aftonbladet.
Dom tilldelades en grammis för Bästa Dansproduktion " Mot Nya Mål" 1989,
 "Min Ängel" innehållande Svensktopps Ettan " Du försvann Som En Vind".Den blev med sina 54.000 exemplar årets bäst sålda svenska dansbands album.

Därefter lämnade dom Frituna/EMI för att skriva nytt skivavtal med Warner Music.Det visade sig bli en nytändning för bandet och det första albumet "Vagabond" på ny etikett blev en succé. Även det sålde Platina i både Sverige och Norge. Sommaren 2007 var den bästa sommaren i Lasse Stefanz 40-åriga historia.De spelade för över 40.000 personer på 3 veckor, slog publikrekordet på Dansbandsveckan i Malung.Fick Guldklaven 2007 för " Årets Dansband"

Den 7 januari 2009 mottog bandet åter en Grammis, den andra i bandets historia. Denna gång utsågs de till
"Årets Dansband/Schlager 2008".

Sommaren 2010 tilldelades bandet två "Guldklavar" vid galan i Malung.
J Christer Ericsson - Årets Gitarrist och Olle Jönsson - Årets Sångare.


Hösten 2003, 36 år efter starten, lyfte Lasse Stefanz till aldrig tidigare skådade höjder med dubbelalbumet " Det Här Är Bara Början" som sålde Dubbelplatina eller mer än 125.000 exemplar enbart hemma i Sverige! Guld och över 29.000 exemplar i Norge. Samtidigt såg över 1,5 miljoner svenskar TV 4:s nöjesdokumentär "Ljuva År med Lasse Stefanz", och deras första efterlängtade DVD "Från Österlen Till Oklahoma" sålde Guld!

I bagaget finns nu TJUGONIO guldskivor, varav åtta från Norge, TRETTON Platina-skivor, varav två från Norge, 
EN Tiofaldig Platina-skiva ,EN Dubbel Platina-skiva, TVÅ Grammisar samt EN Guld DVD/VHS.



Tror ni har fattat poängen nu. Listan kan göras oerhört lång!

Här har vi Pontus som satt och målade en stund igår.



Nu ska vi ut och leka en stund.

Kram Cissi


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0